Apple Intel

Apple gluurt naar ARM voor Mac

Redactie Nieuws

Apple is volgens geruchten – bron: Emerce – aan het kijken naar ARM-processoren voor de Macs. Daar zitten nu nog processors in van Intel. Maar dat zou dus kunnen veranderen.

Apple gebruikt al jaren Intel-processors in de Mac-serie. In de iPhones, iPads en bijvoorbeeld AppleTV zitten echter ARM-processors. Dat is een andere architectuur dan Intel gebruikt (X86). Het voordeel van ARM is dat het veel zuiniger is. Echter: het is niet sneller.

Ander besturingssysteem

Als Apple over gaat stappen op ARM voor de Macs, zal het ook een andere versie moeten programmeren van het besturingssysteem. ARM werkt namelijk anders dan X86. Apple heeft echter ruim ervaring met ARM, omdat het al jaren smartphones en tablets fabriceert en bovendien ook met de IBM PowerPC-processors heeft gewerkt. Dat is ook een zogenaamde RISC-architectuur.

Duurt nog even

We hoeve niet op zeer korte termijn een ARM-variant te verwachten volgens de bronnen. Eind dit jaar komen nieuwe producten, maar of daar al ARM-varianten van de Mac tussen zitten, is nog maar de vraag. Als we nieuwe ARM-macs gaan zien, zullen dit naar alle waarschijnlijkheid de Macbook Air 13″, iMac (enkele versies) en de Mac Mini zijn.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Synology DS414slim
Synology introduceert DS414slim
Synology heeft een interessant, nieuw model voor wie veel opslag zoekt in compact formaat. De ...