Beolab 17

Bang en Olufsen introduceert Beolab 17

Redactie Nieuws

Bang & Olufsen kondigt de introductie aan van de eerste compacte draadloze luidspreker ter wereld, de BeoLab 17. De luidspreker heeft een geïntegreerde versterker en kan de draadloze data direct omzetten. Daarvoor maakt het gebruik van WiSA: een nieuw draadloos protocol voor het draadloos oversturen van audio-data. 

 

De driehoekige kast van de BeoLab 17 is een creatie van Torsten Valeur. De behuizing is vervaardigd uit één stuk onder druk gegoten aluminium. Hierdoor is de luidspreker uitzonderlijk stevig.

 

In de behuizing (gesloten) is een tweeweg-systeem ondergebracht. De woofer heeft een diameter van 6-inch. De tweeter is een ¾”-model. De units zijn beiden onafhankelijk aangestuurd door een class D-versterker. Ze hebben een vermogen van 160 watt elk.

Nieuw brein

De nieuwe digitale soundengine,  het brein van deze krachtpatser, heeft 40 keer zoveel verwerkingskracht als een vergelijkbaar analoog circuit. Dat meldt B&O in ieder geval. Wij vragen ons af hoe je dat kan vergelijken.

 

Ontworpen voor het interieur

Beolab 17De BeoLab 17 kan volgens Bang en Olufsen moeiteloos in elk interieur worden ingepast. De afsluitende kap van de kast van geborsteld aluminium is verkrijgbaar in wit of zwart. De voorpanelen zijn leverbaar in “gebroken ijs” en wit, of in wit, zwart of blauw textiel.

 

De nieuwe Beolab 17 kan zowel op de grond geplaatst worden met een voet, als aan de muur worden bevestigd met een specials beugel. Ook is ophangen aan het plafond een mogelijkheid. Om de laagweergave goed te houden, is een basweergaveschakelaar aangebracht. Deze stelt de equalizer goed.

 

WiSA – Draadloos data versturen

Dankzij de toepassing van de nieuwe WiSA-standaard in de BeoLab 17, hoeven de actieve luidsprekers slechts op een stopcontact worden aangesloten in een ruimte met een WiSA-zender om een draadloze verbinding tot stand te brengen met een tv, blu-rayspeler of settopbox.

Alle luidsprekers van Bang & Olufsen met Immaculate Wireless Sound werken bijvoorbeeld naadloos samen met de met WiSA-functionaliteit bijgewerkte televisie BeoVision 11. Overigens is het ook mogelijk om de speakers met een kabel aan te sluiten.

Het platform van de Wireless Speaker and Sound Association (WiSA) maakt gebruik van het relatief weinig gebruikte bereik van 5.2-5.8 GHz om interferentie van andere signalen te voorkomen, en te kunnen beschikken over voldoende bandbreedte om ongecomprimeerde 24-bits muziek te kunnen streamen bij de oorspronkelijke bemonsteringsfrequentie. WiSA is het eerste draadloze systeem in de U-NII-band dat meerkanaalsprestaties levert – tot een volledige 7.1-surroundconfiguratie.

De nieuwe BeoLab 17-luidsprekers zijn vanaf november 2013 verkrijgbaar in de winkels van Bang & Olufsen. Prijs per set: €2.990.

Specificaties:

 • Beolab 17Construction: closed cabinet
 • 1 x 6” midrange/bass driver, powered by a separate 160 watt class D amplifier
 • 1 x ¾” dome tweeter, powered by a separate 160 watt class D amplifier
 • Effective frequency range: 31 – 24,000 Hz
 • Proprietary digital sound engine Adaptive Bass Linearisation (ABL): A Bang & Olufsen technology that has been specifically customized to get exceptional sound performance from even very compact speakers, while also preventing sudden bursts in the music from damaging the speakers. ABL automatically responds to extreme peaks by reducing bass throughput, ensuring unrivalled Bang & Olufsen performance throughout.
 • Thermal protection
 • Line sense
 • Speaker setting switch for  “right”, “left” or “wireless”
 • Room adaptation switch for “free-standing”, “wall” or “corner” positions
 • Connections:
  • 2 x Power Link (RJ45)
  •  1 x Line via Power Link
  • 1 x RCA (L/R)
  • 1 x optical TOSLINK socket
  • 4 x WiSA-compatible wireless receiver antennas

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Synology DS415play
Review Synology DS415play
Synology blijft maar groeien en uitbreiden. Na jarenlang succesvol te zijn met NAS-apparaten, probeert het ...