Bluesound voegt nieuwe surround instelling toe

Redactie Nieuws

Bluesound heeft de toevoeging van een stereo surround instelling doorgevoerd voor de Bluesound Soundbar en de Powernode. Dit gebeurde door middel van een automatische firmware upgrade (versie 3.12) die eind november plaatsvond.
Bluesound gebruikers die gebruik maken van de theatre surround instelling voor Dolby Digital krijgen er nu een extra optie bij: een stereo surround instelling. Er wordt gebruik gemaakt van een zelf ontwikkelde technologie door het zustermerk NAD. Het maakt het mogelijk om een surround mix weer te geven ook als er uitsluitend een stereo signaal beschikbaar is. De instelling levert een uiterst natuurlijk effect en zorgt er voor dat u figuurlijk wordt ondergedompeld in een complete surround beleving.
‘Stereo surround’ haalt de informatie uit de van nature altijd al aanwezige ruimtelijkheid die aanwezig is in goed geproduceerde stereo opnames. Het genereert dus géén kunstmatige ruimtelijkheid of past andere ingrepen toe in het originele audiosignaal. Dit zorgt er voor dat het eindresultaat veel dichter bij de originele opname blijft, dit in tegenstelling tot surround simulaties zoals gebruikt in de meeste andere meerkanaals hometheater systemen.
De Bluesound Pulse Soundbar 2i en de Powernode 2i bieden nu beiden de mogelijkheid om een compleet draadloze home theater surround opstelling samen te stellen, die een natuurlijke en dus realistische geluidservaring geeft. “Meer en meer muziekliefhebbers zijn op zoek naar een draadloze surround opstelling, die toch een kwalitatief hoogwaardige geluidervaring bieden in het dagelijks gebruik” aldus Matt Simmonds, Bluesound product manager. “Het gebruik van stereo surround biedt de consument een subtiel maar uiterst natuurlijke en ruimtelijke weergave via de achterkanalen, zelfs als je uitsluitend een stereo bron tot je beschikking hebt.”
DALI Benelux, www.dalibenelux.eu

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Philips Fidelio L3
Philips introduceert de Philips Fidelio L3-koptelefoon. Premium audioprestaties worden gegarandeerd door de opname van grote ...