Canon EOS-1D X Mark II: het nieuwe topmodel!

Redactie Nieuws

Canon introduceert de lang verwachte EOS-1D X Mark II, het nieuwe topmodel onder de DSLR-camera’s is ontwikkeld om je te laten fotograferen en filmen met de optimale combinatie van beeldkwaliteit, resolutie en snelheid. Vanaf het moment dat fotografen ermee werken, geeft de EOS-1D X Mark II ze een voorsprong en bepaalt de camera de nieuwe benchmark voor snelheid – 14 frames per seconde (fps) met full AF/AE tracking en 16 fps in de Live View-modus – ideaal voor het vastleggen van snelle onderwerpen, ongeacht of dit nu in de natuur is of tijdens internationale sportevenementen. De EOS-1D X Mark II is ontwikkeld op basis van feedback uit de wereldwijde community van EOS-1D X fotografen. De camera is uitgerust met een nieuwe 20,2 Megapixel full frame CMOS-sensor, een nieuw Al Servo AF III+ en kan 4K-videobeelden vastleggen met 60p. Deze combinatie van vermogen en prestaties maken de camera tot een onmisbare partner binnen nagenoeg alle professionele specialismen.EOS-1D X EF 35mm USM WHT BEAUTY FSL

Met een groot en veelzijdig ISO-bereik van 100 tot 51.200, dat uitbreidbaar is van 50 tot 409.600, is de EOS-1D X Mark II in staat onder alle belichtingscondities – van de helderste tot aan bijna duisternis – een topprestatie te leveren. Om te garanderen dat elke opname met ongeëvenaarde precisie wordt gemaakt, beschikt de camera over een verbeterd 61-punts AF-systeem met 41 ‘cross-type’ AF-punten die een groter gebied beslaan en ook bij een geringe lichtintensiteit tot -3EV scherpstellen. Bij gebruik van geselecteerde extenders en telelenzen biedt het nieuwe AF-systeem voor het eerst f/8 AF-ondersteuning van alle 61 punten, zodat je de vrijheid hebt om het scherpstelpunt te kiezen. Naast Canon’s populaire pro AF-technologieën – EOS iTR en AF Case instellingen – is de EOS-1D X Mark II ook voorzien van de nieuwe AI Servo AF III+ dat de volggevoeligheid verbetert in scènes waar onderwerpen onverwachtse bewegingen kunnen maken, zoals dieren die zich snel door de wildernis verplaatsen.

Het AF-systeem wordt ondersteund door een nieuwe 360k RGB+IR meetsensor. Dit resulteert in een nauwkeuriger belichting en betere detectie van het onderwerp. De Flicker Detection-functie – voor het eerst toegepast in de EOS 7D Mark II, garandeert ook consistent hoge resultaten bij kunstlicht – ideaal voor indoor sportevenementen.

Canon, www.canon.nl

One Comment

 1. beste filmers collega’s
  wij hebben reeds enige tijd de Canon 70D met een video lens
  ,,vlot te bedienen
  ,,Heel treffelijke beeldkwaliteit
  ,,simpele en goed werkende scherpte verlegging
  vooral het aanraakscherm dat kan uitklappen en roteren was voor ons
  als video filmer een must,
  de body ligt ook geweldig in de hand.
  zaken waar geen cijfer op staat maar erg belangrijk zijn als je met een DSLR filmt
  wij delen graag onze ervaringen met anderen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
PluralEyes & DualEyes: synchroniseren van beeld en geluid
Bij het opnemen van uitvoeringen of shows met meerdere camcorders kan het lastig zijn om ...