DALI Oberon: nieuwe reeks budgetspeakers

Redactie Nieuws

De Deense luidsprekerbouwer DALI heeft een nieuwe reeks luidsprekers onthuld op de IFA audiobeurs in Berlijn. De nieuwe productlijn heeft de naam Oberon gekregen en is in het onderste segment van het portfolio van DALI gepositioneerd. DALI spreekt zelf over ‘betaalbare audiofiele luidsprekers waarin de ervaring van 35 jaar luidsprekers bouwen is terug te vinden’.
De kleinste luidspreker in de nieuwe Oberon-productlijn van het Deense DALI is de Oberon 1, een compacte boekenplankluidspreker met een 29 millimeter lichtgewicht, soft dome-tweeter en een 13 centimeter houtvezelwoofer voor de bas en lagere middentonen. De volgende stap is de iets grotere Oberon 3, ook een monitorluidsprekers maar dan met een 18 centimeter woofer en dezelfde 29 millimeter tweeter. De conus van de middentoner/woofer is een mix van fijnkorrelige papierpulp versterkt met houtvezels om te geven wat DALI beschrijft als een ‘stijve, lichtgewicht en goed presterende structuur’.
Wie liever vloerstaanders heeft kan kiezen uit twee modellen: de Oberon 5 en de Oberon 7. Ze gebruiken allebei dezelfde 29 millimeter tweeter als de monitormodellen, maar in de Oberon 5 zijn twee woofers van 13 centimeter met houtvezelconus geplaatst. In de Oberon 7 hebben de woofers een diameter van 18 centimeter.
Wie een compleet Oberon-surroundpakket wil samenstellen, kan de Oberon Vokal-centerluidspreker toevoegen, die is voorzien van een paar bijpassende 13 centimeter middentoners/woofers en dezelfde tweeter als de rest van het Oberon-assortiment.
DALI heeft ook nog een muurhanger uitgebracht genaamd Oberon On-Wall. Handig voor wie vloeroppervlak wil uitsparen of zijn luidsprekers buiten het bereik van kinderhandjes wil plaatsen.
Alle modellen zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen wit, zwart essen, donkere walnoot en licht eiken.
DALI, www.dali.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Teufel Ultima-reeks herzien
Zes jaar na de introductie herziet Teufel zijn populairste luidsprekerreeks. Net als voorheen omvat de ...