Creek Audio

De Evolution 50A: nieuwe versterker van Creek Audio

Redactie Nieuws

Je komt ze haast niet meer tegen; losse hificomponenten. Althans betaalbaar en van een zekere kwaliteit. Natuurlijk is er nog immer de high-end audio, echter voor weinigen bereikbaar en voor nog minder muziekliefhebbers hip. Tegenwoordig gaat het om hoofdtelefoons die soms meer mode-accessoire zijn dan een stuk gereedschap om meer en intiemer van uw muziek te kunnen genieten, smartphones die soms wel meer tracks met zich meedragen dan er in vinyl in een heel huis past, soundbars die teveel hun best moeten doen om een klus te klaren waarvoor ze eigenlijk nooit waren bedoeld en natuurlijk de moeder van de muzikale compressie, de MP3.

De behoefte blijft

Toch blijft de behoefte om anders te zijn bestaan. Ooit verantwoordelijk voor de shift naar portable zorgt deze behoefte nu voor een revival van verschillende hifi gerelateerde ontwikkelingen als het zwarte goud, de nog steeds meest verkochte drager (de CD), de bijbehorende bronnen (draaitafel en CD speler) en natuurlijk de luidsprekers voor in de huiskamer.

Deze behoefte heeft er tevens voor gezorgd dat de gerenommeerde Britse hifimaker Creek Audio hun traditie van veel goede audio voor weinig budget nieuw leven heeft ingeblazen. Dit nieuwe leven heeft de toepasselijke naam Evolution meegekregen en de eerste telg uit deze hoogst muzikale reeks is de geïntegreerde versterker de Evolution 50A.

Een muzikale hub

U zou het eens moeten ondergaan om het goed te begrijpen, maar het is een ware belevenis om de muziek die u normaliter uit uw smartphone tovert, eens over een goed hifisysteem te spelen. Het hart van een dergelijk systeem bestaat uit de versterker en juist hier heeft Mike Creek (de oprichter van) zijn kans schoon te zien om te innoveren met ervaring. De bijna 40 jaar know-how, niet alleen op het gebied van elektronica maar misschien vooral op het gebied van de wensen van de gebruiker, is ingezet om deze versterker eigenlijk een muzikale hub te maken.

Een brug tussen verleden, heden en de toekomst

Want niet alleen is het budget nu geen belemmering meer om echt van muziek te genieten, de Evolution 50A kost € 999,-, ook het uiterlijk en het bedieningsgemak zullen velen aanspreken. En dan is er de muziek. Alleen de beste componenten, de slimste ontwerpen, en de zuiverste signaalpaden hebben hun weg naar deze versterker gevonden. Genoeg vermogen voor ook de net iets lastiger luidsprekers en met een trafo die u in veel duurdere ontwerpen niet terug zult vinden.

Deze versterker slaat een brug tussen het verleden, het heden en de toekomst. Los van de standaard aanwezige ingangen (ook gebalanceerd op XLR) beschikt de Evolution 50A over een bovengemiddelde hoofdtelefoonversterker. En door de modulaire bouw is het mogelijk om de connectiviteit nog verder op de eigen wensen aan te passen.

Bent u een vinylliefhebber? Er is keuze uit verschillende inbouw phonomodules voor zowel MM als MC elementen. Bent u een etherfanaat? Dan plaatst u een radiomodule met zowel AM als FM ontvangst. Wilt u ook uw digitale media alle ruimte geven? Dan koopt u de DAC module met FM en aptX Bluetooth receiver. Voldoet u aan al het bovenstaande? Dan laat u zowel een phonomodule als de DAC module inbouwen. Altijd met maar één ding in het achterhoofd: we blijven muziek maken.

Creek Audio, evolution 50A

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
M3Si versterker
Musical Fidelity lanceert de M3Si versterker
De geïntegreerde versterkers uit de M3 serie waren alweer vijf jaar in ongewijzigde vorm op ...