fujifilm lens

Fujifilm introduceert de XF10-24mm F4.0 R OIS

Redactie Nieuws

Na lang wachten is eindelijk de komst van de XF10-24mm F4.0 R OIS Ultra groothoekzoom objectief aangekondigd. Dit 2.4x zoom objectief heeft een equivalent van 15-36 omgerekend naar 35mm kleinbeeld. Het ultra groothoekbereik maakt het objectief uitermate geschikt voor dynamische landschappen (met veel detail van voorgrond tot achtergrond) of voor het fotograferen in kleine ruimtes. Het objectief heeft een lichtsterkte van F4.0 over het totale bereik en samen met de uitmuntende OIS beeldstabilistatie is het mogelijk om zelfs in extreem slechte lichtomstandigheden vanuit de hand te fotograferen.

Belangrijkste kenmerken:
•    Nieuw  optisch systeem design met 4 aspherische en 3 ED lensdelen zorgen in combinatie  met de X-trans CMOS sensor voor optimale beeld kwaliteit.
•    Krachtige optisch beeldstabilisatie systeem welke het mogelijk maakt om in extreem sllechte lichtomstandigheden vanuit de hand te fotograferen.
•    FUJINON’s unieke HT-EBC* lenscoating op alle lensdelen ( beide kanten ). Deze coating garandeert de beste lichtkwaliteit en voorkomt Ghosting. Voor de achterzijde van het frontglas is zelfs een nieuwe, speciaal ontwikkelde, coating toegepast om vervormingen tegen te gaan die karakteristiek zijn voor ultra groothoek lenzen.
•    Extra krachtig bij elk diafragma in combinatie met X-sierie camera’s welke de Lens Modulation Optimizer (LMO) fuctie hebben.
•    Zeven bladige diafragma ring voor een prachtig rond Bokeh effect.
•    F4.0 diafragma over het totale bereik van ultra wide 15mm tot 36mm (kleinbeeld Equivalent) .
•    De minimale focus afstand van 24cm maakt het mogelijk om bij mactro fotografie zowel delen van de voorgrond als van de omgeving gedetaileerd weer te geven, wat voor meer context voor het object zorgt.
•    High-Speed Auto Focus middels het interne focus systeem welke de compacte achterste en middelste lensdelen beweegt, zonder de voorste grote lensdelen te bewegen.
•    Dankzij de lichtgewicht lensdelen en de toepassing van een stepping motor, is de XF-10-24mm ook zeer onopvallend en stil in het gebruik.
•    Met zijn volledig metalen behuizing, diafragma en focus ringen is fotograferen met deze lens een geweldige ervaring. Topkwaliteit en gegarandeerd optimale beeldkwaliteit zoals u van FUJIFILM gewend bent.

* High Transmittance Electron Beam Coating
** FUJIFILM X-E2

De FUJINON XF10-24mm F4.0 OIS  wordt verwacht in maart  2014.
De adviesprijs zal €999,00 zijn.

Meer informatie kunt u vinden op onze website:
www.fujifilm.nl of op de speciale X-serie website www.fujiflm-x.com .

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
nas-vijf-bay
NAS: Multimediaspil in het thuisnetwerk
Een NAS is zoveel meer dan alleen een extern opslagsysteem voor uw digitale bestanden. Het ...