FUJIFILM GFX100S, FUJIFILM X-E4: nieuwe camera’s en objectieven

Redactie Nieuws

FUJIFILM heeft verschillende nieuwe camera’s en objectieven in zijn X en GFX Series gepresenteerd.
De FUJIFILM GFX100S is een grensverleggende systeemcamera uit de GFX Serie. De camera zit niet alleen boordevol technisch vernuft, maar is voor een systeemcamera met zo’n grote sensor bovenal handzaam en compact. Onder de spreekwoordelijke motorkap schuilt een 102 megapixel sensor die maar liefst 1.7x groter is dan een full frame sensor. Daarnaast beschikt de camera over een nieuw ontwikkeld 5-assig intern beeldstabilisatiesysteem (IBIS) om trillingen op te vangen tot maar liefst 6-stops. Bovendien is deze camera voorzien van een razendsnel en uiterst accuraat scherpstelsysteem met fasedetectie AF over de gehele sensoroppervlakte. Natuurlijk kunnen gebruikers van deze camera ook vertrouwen op de kleurtechnologie van FUJIFILM.
De FUJIFILM X-E4 is een systeemcamera uit de X Serie waarmee ieder beeldverhaal op een prachtige manier kan worden vastgelegd. De FUJIFILM X-E4 is licht van gewicht en zeer compact. Tegelijkertijd beschikt hij over dezelfde befaamde 26,1 Megapixel X-Trans CMOS 4-sensor die ook in de FUJIFILM X-T4 wordt toegepast. Scherpstellen kan de FUJIFILM X-E4 binnen slechts 0,02 seconde. De beeldverwerkingsprocessor die in deze camera wordt toegepast staat garant voor dezelfde fantastische kleuren die iedereen van FUJIFILM gewend is.
De camera beschikt over een geweldige beeldkwaliteit, een zeer groot dynamisch bereik en kan ook eenvoudig overweg met moeilijke lichtsituaties. Daarnaast beschikt de FUJIFILM X-E4 ook over een geavanceerd systeem voor het herkennen van gezichten en kan hij accuraat scherpstellen op ogen dankzij gezichts- en oogdetectie autofocus. De FUJIFILM X-E4 is niet alleen geschikt voor het maken van foto’s van professionele kwaliteit, maar biedt ook veel video-mogelijkheden.
Filmen kan in een resolutie van 4K30P. Er kunnen zelfs slow-motion opnames worden gemaakt die een vertraging weergeven van maar liefst 10x de werkelijke snelheid als de camera wordt ingesteld op ‘Full HD/240P’.
FUJIFILM, www.fujifilm-x.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Nieuwe editie Digital Movie 138-2021
Hij ligt een dezer dagen bij onze abonnees op de deurmat en is te bestellen ...