FUJIFILM X-Photographer Heinz Zak: “ik gebruik de X-T4 altijd, voor elk project”

Redactie Nieuws

Archief Digital Movie 142-2021
Heinz Zak uit Oostenrijk was Engels docent, maar legde zich toe op klim- en bergfotografie. Toen hij presentaties voor honderden mensen moest geven, nam hij fotografie serieuzer. Sindsdien verdient hij er zijn geld mee en combineert hij het met zijn passie voor klimmen. Heinz schrijft ook boeken, publiceert zijn werk in tijdschriften en geeft fotografiecursussen.

Heinz Zak (Foto: Mariya Nesterovska)

Waarom FUJIFILM
In 2014 adviseerde een vriend en mede-fotograaf Heinz om net als hij de FUJIFILM X-T1 te gebruiken. “Ik moest lachen omdat hij zijn lichtgewicht apparatuur vergeleek met mijn zware apparatuur. Maar nadat ik zijn resultaten zag en de voordelen van een spiegelloze camera ontdekte, ben ik overgestapt op FUJIFILM. Zij hebben een camera die mij als landschapsfotograaf en videograaf perfect ondersteunt.”

Binnen enkele seconden alles aanpassen

Heinz moet regelmatig fotograferen in extreme situaties: “Ik heb een camera nodig die aan al mijn eisen voldoet en waar ik voor de volle 100% op kan vertrouwen.” De belangrijkste eis is dat hij snel kan schakelen en binnen enkele seconden de f-stop, sluitertijd of de ISO-waarde kan aanpassen. “De gemakkelijk verstelbare knoppen op de body van

de X-T4 vertellen me onmiddellijk wat mijn settings zijn en ik kan alle parameters voor de juiste belichting handmatig instellen. Zo speel ik snel en perfect in op veranderingen. En mijn FUJIFILM-camera’s zijn nog nooit kapot gegaan.”

Favoriete features
“De X-T4 is makkelijk te hanteren en licht van gewicht. Voor landschapsfotografie gebruik ik graag Bracketing en Focus Stacking voor scherpe beelden. Via de display kan ik ook de belichtingstijd aanpassen en dit compenseren door het ISO-niveau te wijzigen. De X-T4 is hier perfect voor! En de beeldstabilisatie is geweldig. Ik heb vaak namelijk niet de tijd of mogelijkheid om de camera op een statief te zetten.”
Naast fotografie speelt videografie een steeds grotere rol in zijn werk. “Ik maak video’s voor tv, commercials en mijn eigen presentaties. Met één druk op een knop kan ik overschakelen van fotografie op video. Ook de autofocus is erg goed en kan ik intern opnemen in 4:2:0 10bit. De X-T4 biedt de hoogste kwaliteit in foto en video.”

X-T4: geschikt voor elk project
Heinz werkt nu al meer dan 35 jaar als professionele fotograaf. “Tegenwoordig gebruik ik de X-T4 altijd, voor elk project. Hij ondersteunt mijn creativiteit op de best mogelijke manier.

Voor mijn werk is de X-T4 de beste camera die ik me kan voorstellen!”

FUJIFILM, www.fujifilm-x.com

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Sennheiser HD 400 Pro-studioreferentie-hoofdtelefoon
De audiospecialisten van Sennheiser lanceren een nieuwe professionele hoofdtelefoon. De HD 400 Pro-studioreferentie-hoofdtelefoon is volgens Sennheiser ...