Handboek digitale video

Redactie Reviews

Archief Digital Movie 115-2017
Met de komst van betaalbare videocamera’s die het opnemen van hoogkwalitatief beeldmateriaal mogelijk maken is video binnen ieders handbereik gekomen. Maar een goede video maken is nog geen sinecure. In dit actuele, complete en vooral duidelijke Handboek gaat videograaf Bert Venema uitgebreid in op alle aspecten die bij het maken van een professioneel ogende videofilm komen kijken. Dat begint bij het leren begrijpen van de techniek en het goed doorgronden van de mogelijkheden van de camera.
Zeer complete standaardwerk!
Verder komen in het boek talloze andere belangrijke zaken aan de orde: geluid, accessoires (zoals videolampen en opslagmedia), compositie, voorbereiding enzovoort, maar ook de keuze van de juiste camera. Zo is dit boek geschikt voor zowel de beginnende videofilmer als de semiprofessional. Veel aandacht wordt verder besteed aan compositie en het juiste gebruik van de diverse technische mogelijkheden die de camera biedt. Maar ook verschillende soorten opnamen, zoals een bruidsreportage, vakantie en speciale effecten worden uitgebreid behandeld.

Lezen
Het Handboek digitale video bestaat uit achttien hoofdstukken en heeft een totale omvang van maar liefst 378 pagina’s. Dit standaardwerk heeft een hele duidelijk opbouw wat prettig is, zeker voor de beginnende filmer. Het boek is verder zeer compleet, er is maar weinig wat niet aan bod komt. De schrijver hanteert een duidelijk schrijfstijl en het boek is fraai geïllustreerd. Handboek digitale video (ISBN: 9789059408869) is te koop voor € 34,95 via www.bol.com.
Bent u nog geen abonnee, dan heeft u geluk… Vanaf nu kunt u dit boek eveneens als welkomstgeschenk kiezen bij een eenjarig abonnement.

De schrijver
Bert Venema is freelance auteur en heeft enkele titels over digitale videobewerking en digitale audio op zijn naam staan. Daarnaast is hij jarenlang columnist voor Color Graphics Magazine geweest.

Ivo van den Broek

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Dutch Drone Film Festival
Op 8 september 2017 vindt in bioscoop Vue Hilversum de eerste editie van het Dutch ...