Hifi-traditie & innovatie

Redactie Nieuws

Als eerste stereonetwerkreceiver met YPAO R.S.C. automatische inmeting laat de Yamaha R-N803D zich met één druk op de knop perfect inpassen in de aanwezige luisteromgeving. Geselecteerde componenten, een hoogwaardig schakeldesign en hi-res-weergave zorgen voor een audiofiele muziekbeleving van topklasse. Daarnaast biedt de receiver ondersteuning voor alle gangbare streamingdiensten, internetradio en DAB+ digitale radio. Met Yamaha MusicCast speelt de R-N803D muziek af uit alle bronnen in het Multiroom-ensemble en stelt het zijn randapparatuur ter beschikking aan alle andere MusicCast-componenten. Dankzij de phono-ingang klinken zelfs vinyl-pareltjes in iedere ruimte van het huis.

De R-N803D is de eerste stereonetwerkreceiver die door Yamaha is uitgerust met de YPAO automatische inmeting. Met één druk op de knop onderzoekt de meegeleverde meetmicrofoon de akoestische eigenschappen van de ruimte – van de positie van de luidsprekers, de grootte van de ruimte tot de reflectie-eigenschap van de wanden. Aan de hand van deze gegevens worden de optimale instellingen automatisch bepaald om het allerbeste geluid te bereiken. De extra YPAO R.S.C.-functie corrigeert storende reflecties. YPAO-volume zorgt met een uiterst precieze 192 kHz/64 bits equalising voor het perfecte geluid bij iedere geluidssterkte.

ToP-ART-conceptYamaha blijft bij de R-N803D de eigen langjarige HiFi-traditie trouw en kiest voor geselecteerde componenten voor audiofiel geluid zonder compromissen. Van het speciale netdeel tot de hoogwaardige ESS Sabre DAC met 192 kHz/24 bits is ieder afzonderlijk component bij uitstek geschikt voor een unieke luisterervaring. Voor een weergave op hoge resolutie met een maximale kwaliteit uit het netwerk wordt een zelf ontwikkelde netwerkmodule gebruikt.
Ook bij het schakeldesign heeft Yamaha de hoogste maatstaven aangehouden. Daarom wordt bij de R-N803D het ToP-ART-concept (Total Purity Audio Reproduction Technology) gebruikt. De achterliggende filosofie is de absoluut onvervalste weergave van het audiosignaal.

Weergaveopties
De R-N803D biedt alle momenteel gebruikelijke weergaveopties, bijvoorbeeld Apple AirPlay voor draadloos muziekgenot vanaf Mac, iPhone of iPad. Muziek is ook via het netwerk vanaf pc, Mac of NAS beschikbaar, via de kabel of draadloos. Ook de hi-res-weergave in de formaten DSD 5,6 MHz, AIFF/FLAC/WAV met 192 kHz/24 bits en Apple Lossless 96 kHz/24 bits wordt ondersteund. Met streamingdiensten als Spotify, Napster, Deezer en Juke kunnen ontelbare songs uit alle stijlen worden afgespeeld. De R-N803D is ook compatibel met de audiofiele streamingservices Tidal en Qobuz.
Met het Multiroom-systeem MusicCast worden alle netwerkcompatibele Yamaha-audio-elementen in een handomdraai tot één groot systeem – inclusief de R-N803D. Alle bronnen die zijn aangesloten op een MusicCast-apparaat zijn ook beschikbaar voor alle andere onderdelen van het MusicCast-netwerk – van receivers, soundbars en design-audiosystemen tot streamingluidsprekers.
Voor de comfortabele bediening van MusicCast stelt Yamaha de gratis MusicCast CONTROLLER-app voor iOS en Android beschikbaar.

Prijs
Yamaha R-N803D899,-
Yamaha Music Europe, nl.yamaha.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Goed monteren behoeft niet duur te zijn
Archief Digital Movie 115-2017 Software voor het monteren van video op de Windows pc of ...