Hoe goed moet internet zijn om te zorgeloos te streamen, ook op zolder?

Redactie Algemeen

Wil je ook graag genieten van het uitgebreide aanbod van streamingdiensten zoals Netflix, Videoland en Disney+? Dan is het belangrijk om een internetverbinding met genoeg downloadsnelheid te hebben. Hoeveel dat is, is ook afhankelijk van de videokwaliteit die je wil zien en op hoeveel schermen je tegelijk wil kunnen streamen.

Welke internetsnelheid heb ik nodig?
Stream je op één apparaat, dan worden er minder hoge eisen aan je snelheid gesteld, dan wanneer je op meerdere apparaten tegelijk kijkt. Houd echter ook rekening met andere activiteiten waarvoor je internet gebruikt, zoals surfen en mailen. Om de internetsnelheid voor zorgeloos streamen te bepalen, kun je dan ook beter naar het aantal personen in je huishouden kijken. Het volgende overzicht helpt je op weg om de minimale internetsnelheid te bepalen:
Voor een huishouden met 1 persoon: 20 Mb/s
Voor een huishouden met 2 personen: 50 Mb/s
Voor een huishouden met 3 personen: 100 Mb/s
Voor een huishouden met 4 of meer personen: 300 Mb/s
De gouden regel is dat je beter een ‘te hoge’ snelheid kunt kiezen dan een te lage. Stream je naar je Smart-TV, kijk dan ook even naar de specs van de TV. Je kunt nog zo’n hoge internetsnelheid hebben, als je TV het niet aankan, heb je er niets aan. Bij een Alles-in-1 pakket van Ziggo zit je qua snelheid altijd goed.

Overal in huis goed internet
Zelfs op zolder goed kunnen streamen? Dat kan! De hoogste snelheden en de meest stabiele verbinding heb je met bekabeld internet. Wil je geen gedoe met al die kabels, dan kan je gewoon wifi gebruiken. De kans bestaat dat je op zolder minder sterke wifi of een instabiele verbinding hebt. Dit hangt af van de dikte van je muren en vloeren, welke dus in meer of mindere mate je signaal belemmeren, maar ook van de plaats van je modem. Je kunt op zolder een accesspoint maken, een soort tweede modem, waarmee je boven het signaal versterkt.
Dit kan alsnog voor jou niet de oplossing zijn omdat je van het accesspoint naar je modem alsnog een kabel moet trekken. Je kunt het signaal ook draadloos versterken. Voorwaarde is wel dat je nog een stopcontact bij het modem vrij hebt. Je plaatst dan bij je modem een zogeheten wifi booster. Deze booster plaats je op het punt waar het signaal verbeterd moet worden. Op deze manier kun je ook op zolder zorgeloos streamen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
BenQ SW271C: Nieuwe USB-C monitor
BenQ voegt het model SW271C, een professionele monitor voor fotografen, toe aan haar PhotoVue-serie. Met ...