AKG K545

IFA 2013: AKG presenteert nieuwste hoofdtelefoons met geluid in studiokwaliteit

Redactie Nieuws

AKG zet de toon op het gebied van design en innovatie met de introductie van drie nieuwe hoofdtelefoons op IFA 2013. De uitdrukking ‘klein maar fijn’ is van toepassing op de AKG K323 XS in-ear hoofdtelefoon,  op dit moment één van de kleinste hoofdtelefoons op de markt. Daarnaast volgen de gesloten over-ear koptelefoons,  AKG K545 en K845 BT, de met een award bekroonde K550 op. Deze bieden geluid  in kwaliteit en comfort, voor het luisteren van muziek onderweg.  

AKG K545

De AKG K545 combineert Urban design met geluid in studiokwaliteit. Deze laatste introductie bouwt verder op, het met een award bekroonde ontwerp, de K550 en is verkrijgbaar in één van de vier kleurvarianten; zwart, wit, zwart/turquoise en zwart/oranje.
Muziekliefhebbers kunnen genieten van het AKG geluid in studiokwaliteit onderweg, terwijl de combinatie van de goede akoestische demping en het gesloten design zorgen voor een betere basweergave. De gewatteerde oorschelpen met drivers van 50 mm uitgevoerd in over-ear design zijn geschikt voor de lange luistersessies. Daarbij biedt de hoofdtelefoon dynamische geluidprestaties om  van te genieten zonder anderen te storen.

De AKG K545 wordt geleverd met twee verwijderbare kabels om de hoofdtelefoon te besturen en te bellen onderweg. Eén kabel is aan te sluiten op de iPhone, iPad en iPod apparatuur en is via MFI afstandsbediening met drie knoppen te bedienen, terwijl de andere kabel  via een universele afstandsbediening compatibel is met andere portable apparaten zoals Android, Windows Phone, Blackberry, PC of Mac.

De hoofdtelefoon kan plat worden opgevouwen, waardoor hij eenvoudig mee te nemen is onderweg. Daarbij is de AKG 545 voorzien van in-line microfoon, zodat onderweg gemakkelijk telefoongesprekken kunnen worden gevoerd.

De AKG K545 is vanaf oktober 2013 verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van €249,-.

AKG K845 BT

De K845 BT geeft AKG geluidskwaliteit weer in een gestroomlijnd draadloos pakket. Deze heeft  continue connectiviteit via NFC en is geschikt voor een breed scala aan Bluetooth smartphones en andere portable apparaten.

De oorschelpen zijn comfortabel voor lange luistersessies en voorzien van akoestische demping en strekt de basweergave verder uit met de twee 50 mm drivers. De oorschelpen liggen gemakkelijk op het oor, daarbij is het ook mogelijk om via de kabel connectie met andere apparaten te maken die niet voorzien zijn van Bluetooth.

De K845 BT hoofdtelefoons worden gevoed door een Lithium batterij, waardoor tot  8-uur wireless muziek geluisterd kan worden. Daarnaast  is de hoofdtelefoon op te laden via mini USB. De hoofdtelefoon is helemaal plat op te vouwen.

De AKG K845 BT is vanaf november 2013 verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van €299,-.

AKG K323 XS

De AKG K323 XS is één van de kleinste hoofdtelefoons op dit moment. De keuze, voor consumenten die op zoek zijn naar een compacte en bijna onzichtbare hoofdtelefoon. De K323 XS beschikt over speciaal geselecteerde 5.8 mm drivers die zorgen voor goede  prestatie..
Voor draagcomfort en een goede in-ear pasvorm wordt de hoofdtelefoon in vier verschillende maten geleverd (XS, S, M en L). De K323 XS is verkrijgbaar in drie versies. Een standaard kabeloptie voor ongestoord muziekplezier en twee anderen, waarbij de gebruiker telefoongesprekken kan voeren zonder de hoofdtelefoon af te zetten.

De hoofdtelefoon is beschikbaar met een zwarte of witte afwerkingen. De MFI afstandsbediening met drie knoppen kan gebruikt worden voor Apple apparatuur, terwijl andere smartphones te bedienen zijn met de universele afstandsbediening die beschikbaar is in de kleuren; groen, blauw, geel en rood.

De AKG K323 XS is verkrijgbaar vanaf oktober 2013 verkrijgbaar voor €39,- (standaard), €49,- (universeel) en €59,- (MFI).

Meer informatie kunt u hier vinden AKG.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
NIKON coolpix
Nikon introduceert twee nieuwe COOLPIX compact-camera’s en de LD-1000 LED-lamp
De krachtige COOLPIX P7800 en de compacte COOLPIX S02 Nikon kondigt vandaag twee nieuwe COOLPIX ...