Intel

Intel gaat lekker door einde Windows XP

Redactie Nieuws

Windows XP is officieel ten einde. En daar plukt Intel de vruchten van. De omzet is behoorlijk gestegen al blijft de extra winst nog even uit. Mede door investeringen op andere vlakken. Denk aan mobiel.

Veel gebruikers van Windows XP zijn het eerste kwartaal dit jaar overgestapt op een nieuwe pc. En aangezien Intel chips levert voor ruim tachtig procent van de pc’s, ziet het Amerikaanse bedrijf dit goed terug in de cijfers. De omzet is het eerste kwartaal met 12,8 miljard een stukje hoger dan de 12,6 miljard vorig jaar. Het tweede kwartaal moet Intel op 13 miljard uit gaan komen. De winst is met 1,95 miljard iets lager dan de 2 miljard vorig jaar.

Mobiel

Intel ziet ook dat de pc-verkopen zakken om ruimte te maken voor mobiele apparaten, zoals smartphones en met name tablets. Vandaar dat Intel ook daar hard op aan het focussen is. Ze moeten ook wel, want Intel speelt nauwelijks een rol in dit segment wat vooral gedomineerd is door fabrikanten van ARM-processoren. Denk aan Qualcomm, Samsung, Apple en bijvoorbeeld nVidia.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Sharp IGZO
Sharp IGZO: professionele pracht
Officieel heet de 32-inch monitor met uhd-resolutie PN-K321H, maar wij noemen hem voor het gemak ...