Kan ik films maken op mijn iPhone?

Redactie Nieuws

Met de opkomst van sociale media en videoplatformen zoals YouTube, is er een grote stijging te zien in mensen die zelf video’s en volwaardige films maken die gedeeld worden met het internet. Velen zijn er nog altijd van overtuigd dat je een dure camera of DSLR nodig hebt om video’s te maken die publiek aantrekken. Door de snelle vooruitgang van smartphone camera’s is dit niet langer het geval. Wij leggen je uit hoe je kwalitatieve films kan maken met je iPhone…

Als je kijkt naar de vooruitgang van de smartphonecamera de laatste jaren is het duidelijk waarom mensen zeggen dat je ook gewoon een mooie video kan maken met je iPhone. Ze filmen haarscherp in 4K en kunnen slow motion doen in HD. Ook de HDR en kleurverwerking is er sterk op vooruitgegaan. Als we smartphonecamera’s op het internet vergelijken, zien we dat de iPhone er qua video-opname toch nog altijd bovenuit steekt. Als je dus een iPhone bezit, kan je alvast meteen beginnen met filmen.

Tips voor filmen met een iPhone
Ondanks de goede interne stabilisatie kan je niet alle schokken uit je beelden weerhouden. Daarom kan het soms handig zijn als je een klein statief gebruikt. Met een statief schokt je beeld nooit, wat je video naar nog een hoger niveau zal brengen. Als je een beetje rondkijkt en je goedkoop internet winkels afschuimt zul je voor minder dan een tientje al snel een statief vinden.

Je video bewerken
Als we op internet op zoek gaan naar een programma om je video te bewerken heb je tal van gratis mogelijkheden om te gebruiken. Maar ook iMovie dat je gratis op je iPhone kan zetten is zeker een goed alternatief. Als we iMovie op het internet vergelijken met andere bewerkingsprogramma’s zien we dat deze bijna alles kan wat de betalende programma’s aanbieden. iMovie biedt daar bovenop dan ook nog het gemak dat je het op je iPhone kan doen en je niet uren in de weer moet zijn met bestanden overzetten, converteren, exporteren en terug zetten. Zo kan je al snel een video maken terwijl je op reis bent bijvoorbeeld.

Conclusie
Zo, het is wel duidelijk is dat de technologie ver genoeg gevorderd is dat we met onze iPhone kwalitatieve films kunnen maken, bewerken en verspreiden op het internet. Dit zorgt ervoor dat je alleen nog gelimiteerd bent door je creativiteit. Het advies luidt als volgt: begin met filmen en experimenteren. Eenmaal je begint met regelmatig te filmen zul je al snel merken hoe je er het meeste kan uithalen en wat werkt bij een publiek. Alvast veel filmplezier!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Samyang AF 85mm F1.4 FE: eerste tele autofocus objectief
Transcontinenta heeft haar eerste tele autofocus objectief aangekondigd voor de Full-Frame Sony FE mount, de ...