LaCie Seagate: nieuwe Rugged RAID Pro

Redactie Nieuws

Op NAB 2018, dé beurs voor video-professionals, stelde LaCie, het premium merk van Seagate, de Rugged RAID Pro voor. Die externe harde schijf past perfect binnen LaCie’s engagement om creatieve professionals te blijven voorzien van innovatieve producten om zo efficiënt mogelijk content te maken, op te slaan en te delen. Het Rugged-portfolio staat erom bekend betrouwbare opslag te bieden, of je nu aan de slag bent in de uitgestrekte Afrikaanse vlaktes, de vriestemperaturen van Antarctica of de radioactieve woestenij van Tsjernobyl.
“Van het eerste camerashot tot de laatste edit in postproductie: het overzetten, opslaan en de toegang tot data staat centraal in de workflow van creatieve professionals. Bij Seagate werken we non-stop aan opslagsystemen die creatievelingen bijstaan in de uitoefening van hun job”, vertelt Ward Bauwens, Region Head Benelux en DACH.
De Rugged RAID Pro ( 349,-), omhuld met de oranje rubberen rand, is uitgerust met een geïntegreerde SD-kaartlezer en een USB C-connector. De schijf is compatibel met de nieuwste generatie Thunderbolt 3-computers, maar ook achterwaarts compatibel met USB 3.0. Bovendien is de Rugged ook schok-, stof-, druk- en waterbestendig, en krijg je er drie jaar Rescue Data Recovery Services op. Creatievelingen kunnen kiezen of ze de schijf in RAID 1 of RAID 0 instellen, met andere woorden de keuze tussen de gemoedsrust van een extra kopie of een extra snelle schijf (tot 240 MB/s). Verder zit het All-Apps Plan van Adobe voor één maand gratis mee aan boord.
LaCie, www.lacie.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Sony introduceert nieuwe full-frame camera: de α7 III
Sony introduceert een nieuwe full-frame camera: de α7 III (model ILCE-7M3). Alle innovaties op het ...