Leofoto LF-75 Videostatief met VT-20 statiefkop: een ideale allrounder

Redactie Accessoires Reviews

Archief Digital Movie 127-2019
Is er in het tijdperk van 5-assige optische beeldstabilisatoren, rigs en gyroscoopharnassen nog ruimte voor een videostatief? Jazeker! Een videostatief met bijpassende vloeistofkop biedt pas echte stabiliteit, versaliteit bij het opstellen en glad verlopende volgbewegingen. Dat bewijst de Leofoto LF-75 met VT-20 VT-20 panning head statiefkop video kit die speciaal ontworpen is voor de moderne veeleisende videofilmer.

Het Leofoto LF-75 videostatief is geconstrueerd uit dunne aluminiumbuizen. Lekker licht en daarbij ook oerdegelijk en stabiel. De basisplaat inclusief statiefkop is uitneembaar en voorzien van een apart handvat voor gebruik ‘uit de losse pols’.
De maximale werkhoogte is 182 centimeter en de minimale werkhoogte is 86 cm. Als je de statiefkop afneemt meet de Leofoto LF-75 ingeklapt nog maar 88 centimeter. Dat vergemakkelijkt het transport. Het eigen gewicht van dit videostatief bedraagt 4,8 kg.
Het draagvermogen is 15 kilo gebalanceerd gewicht en daarmee geschikt voor de zwaardere camcorder of camera & lenscombinatie. In de praktijk een ideale allrounder. De statiefpoten bestaan uit drie soepel uitschuifbare secties die je onafhankelijk van elkaar kunt verlengen of verkorten tot de gewenste werkhoogte. Ze worden vergrendeld met een schroef.
De statiefpoten zijn voorzien van dubbele rubber voetjes voor een stabiele grip op iedere ondergrond. De statiefpoten zijn onderling verbonden door horizontale stabilisatiearmen die in lengte verstelbaar zijn om de mate van spreiding van de statiefpoten aan te passen.

Vloeistofgedempte statiefkop
De professionele vloeistofgedempte VT-20 statiefkop is gemaakt van duurzaam zwart geanodiseerd aluminium en heeft twee ingebouwde waterpassen. De snelkoppeling bestaat uit een degelijk plaatje met twee statiefschroeven en rubberen anti-slip-bekleding. Inderdaad heel snel en betrouwbaar te verwisselen.
De foto- of videocamera staat perfect symmetrisch op het statief. Met een handvat aangebracht aan de onderzijde van de basisplaat kan je na het uitnemen de VT-20 ook ‘uit de losse pols’ gebruiken voor het schieten van dynamische beelden.

Goede bewegingsgrip
Met de lekker lange bedieningsarm van de VT-20 vloeistof-videokop kan de gebruiker echt rustige en vloeiende volgbewegingen (pans of panorama’s plus tilts) maken tijdens het videofilmen. De vloeistofdemping voorkomt het schokken van de videobeelden.
Door de vergrendelingshendel te ontkoppelen kan de kop maximaal 90° naar voren kantelen en 75° naar achteren. Bovendien kan de kop 360° om zijn as draaien. De mate van frictie is met een comfortabel grote draaiknop op de eigen maat en smaak.

Conclusie
Een prima videostatief voor de gevorderde en professionele videofilmer. Daar kan geen IOS of rig tegenop. De verhouding prijs-kwaliteit is zonder meer in overeenstemming.

Info
Leofoto LF-75 Videostatief € 299,-
DeGreef & Partner, www.degreef-partner.nl

Ulco Schuurmans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Marantz NR1510 en NR1710: twee nieuwe slanke 4K Ultra HD receivers
Marantz heeft twee nieuwe slanke 4K Ultra HD receivers aangekondigd: de NR1510 (€ 599) en ...