loewe speaker

Loewe Speaker 2go: Doosje vol geluid

Redactie Audio Luidsprekers Reviews Smart

Het kleine metalen kastje, de Loewe Speaker 2go die iets achterover kantelt als je erop drukt, klinkt een stuk groter dan het in werkelijkheid is.

De 24 cm brede doos herbergt namelijk een volwaardig 2.1-systeem met een frequentiebereik van 80 Hz tot 20 kHz. Een belangrijke bijdrage aan het overtuigende klankbeeld leveren de drie digitale eindtrappen (klasse D). Het luidsprekersysteem bestaat uit twee breedbandspeakers, elk van signaal voorzien door een versterker met een uitgangsvermogen van 10 watt, en een woofer waarvoor 20 watt beschikbaar is.

Handsfree bellen

De luidsprekers zijn voor een optimale benutting van dat vermogen voorzien van flinke magneten, zodat het doosje zwaarder is dan een pak melk. De gevouwen basreflexbuis zorgt samen met het stevige frame van massief aluminium voor een strak en toch vol laag, waarin alleen de diepste bassen ontbreken.

De nieuwe NFC-technologie (Near Field Communication) zorgt voor een vlotte verbinding tussen mobiele apparaten en de luidspreker. We plaatsten de smartphone op het contactpunt van de speaker, de verbinding via Bluetooth kwam meteen tot stand en de weergave ging van start, zonder ingewikkelde instellingen. Daarna blijft zo’n mobiel apparaat automatisch via Bluetooth verbonden. Er kunnen maximaal vijf apparaten worden opgeslagen, waarmee na het inschakelen van de luidspreker direct verbinding wordt gezocht. De Speaker 2go maakt gebruik van de aptX-codec voor de beste overdrachtskwaliteit van muziek via Bluetooth, met een bereik van maximaal tien meter. Voor de geluidsweergave kan ook de 3,5-mm stereo-ingang worden gebruikt. De bijbehorende kabel wordt meegeleverd, net als een handige tas om de luidspreker in te vervoeren. Voor het opladen van mobiele apparaten is een USB-poort voorhanden.

De ingebouwde, op spraak afgestemde microfoon verandert de Speaker 2go bij inkomende of uitgaande gesprekken in een mobiel handsfree toestel met echo-onderdrukking voor optimale geluidskwaliteit.
De geïntegreerde Table Stand Flex is bijzonder aantrekkelijk: door lichte druk op de bovenkant van de speaker schuift onderaan de voorzijde een kleine, verhoogde voet naar buiten. Daarmee kantelt de speaker 7,5 graden achterover, wat de kwaliteit van de weergave zeker ten goede komt. Nog een keer drukken en het voetje is weer weg.

Check Also
Premiere-pro-cc-tijdlijn-frame-matching
Adobe Premiere Pro CC: Nuttige verbeteringen
De nieuwe versie van Adobe Premiere Pro bevat tal van vernieuwingen en verbeteringen, die allemaal ...