Lowepro FreeLine BP 350AW: robuust, veelzijdig & comfortabel

Redactie Accessoires Reviews

Archief Digital Movie 136-2020
Bij cameratassen kan je kiezen uit meerdere modellen toegepast op de video/fotoapparatuur, laptop en de draagvoorkeur van de gebruiker. In geval van een rugzak (BP staat voor BackPack) gaat het om een ruime inhoud en draagcomfort op de rug. Een Backpack heeft verder natuurlijk ook een stoere en degelijke uitstraling en mikt op de video/fotograaf die zijn uitrusting mee naar buiten neemt.

De Lowepro FreeLine BP 350 AW camerarugzak gaat prat op de hoogwaardige carbonate coating, de waterbestendige ritssluitingen én de meegeleverde All Weather-hoes. Daarmee is jouw video- en fotoapparatuur plus een eventuele notebook goed beschermd tegen alle weersomstandigheden. Bovendien lopen de ritsen lekker soepel en zonder haperen. Het ziet er allemaal heel duurzaam uit. De verhoogde bodem biedt extra protectie bij het rechtop zetten.

Inrichting en interieur
Van groot belang is wat er allemaal flexibel inrichtbaar en makkelijk te bereiken in zo’n camerarugzak past. Kenmerkend voor de tassen van Lowepro is dat het interieur volledig naar wens valt in te richten. Je kunt per inzet- en reisdoel zelf bepalen wat er allemaal aan apparatuur en op welke wijze ingaat.
Nieuw aan het interieur van de FreeLine serie is het Quick-Shelf systeem. Met dit systeem haalt de gebruiker het volledige interieur in één simpele beweging uit de tas. Daardoor kan je het interieur zelf makkelijk indelen met de losse dividers op de gewenste plekken. Alle spulletjes liggen dan op de juiste locatie en zijn snel bereikbaar. Klaar met het indelen? Dan stop je het zojuist geconfigureerde QuickShelf-interieur weer terug in de FreeLine BP 350AW.
De tas heeft een buitenafmeting van 29,3 x 20,8 x 48,7 cm en is voorzien van een ActivZone rugpaneel voor extra draagcomfort. Verder vind je aan de achterzijde van de FreeLine BP 350 een mogelijkheid om de rugzak op een trolley te bevestigen. Handig voor op reis! Het gewicht bedraagt 1860 gram.

Praktijk
In de dagelijkse AV-praktijk biedt de FreeLine 350 AW voldoende ruimte voor een uitgebreide camera-uitrusting, zoals een paar systeembody’s met objectieven en flitser of een draagbeugelcamcorder met bijbehorende accessoires plus gimbal. Aan de achterzijde vind je het CradleFit vak, geschikt voor een 15” laptop of tablet en een aantal handige ritsvakjes voor geheugenkaartjes en andere kleine accessoires. De rekbare zakken aan de zijde zijn gemakkelijk voor het insteken van extra spulletjes zoal Joby Gorillapods of een ander klein statief.
Ook is er standaard een GearUp box meegeleverd voor extra accu’s, laders en kabels. Aan de voorkant van de tas maak je een statief vast met de daarvoor bestemde riemen. In plaats van de metalen gespen zagen wij echter liever quick release sluitingen.
De Lowepro FreeLine BP 350 heeft een opening aan beide zijkanten, zodat de gebruiker snel bij de apparatuur kan en geen shot hoeft te missen. Aardig is ook het smartphonevak op de linker schouderstrap.
De door ons gevraagde proefpersonen beoordeelden het draaggemak als comfortabel. Voor onderweg draag je hem gewoon op de rug en voor snel gebruik kun je hem over één schouder hangen. Deze camerarugzak is verkrijgbaar in zwart en grijs.

Prijzen & Info
Lowepro FreeLine BP 350AW € 179,-
Degreef & Partner, www.degreef-partner.nl

Ulco Schuurmans

 

 

One Comment

  1. Bedankt voor het leveren van hele mooie artikelen. Ik hoop dat je ze kunt blijven updaten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
De beste software voor game developers
Videogames zitten in de lift. Steeds meer mensen ontdekken deze fijne en boeiende hobby, elk ...