Lume Cube 2.0: slimme minilichtbron!

Redactie Accessoires Reviews

Archief Digital Movie 132-2020
Lume Cube 2.0 is de kleinste, meest uitgebreide, professionele LED-kubus voor foto’s en video’s op de markt. Deze slimme minilamp maakt gebruik van de nieuwste Imaging LED-technologie en het opladen via USB-C. Samen met de strakke vormgeving en solide bouw een prima voorbeeld van de huidige en toekomstige ontwikkelingen bij draagbare lichttechnologie.

Nog altijd betekent fotografie spelen met licht en is video zonder voldoende licht maar een slappe kleurwas. Echter zit niemand er met al die compacte systeemcamera’s en camcorders op te wachten om grote lampen mee te moeten slepen. Nee, geef dan maar een mini-LED-kubus met een krachtige lichtbron, handige accessoires, flexibele functionaliteit en een robuuste waterdichte bouw. Hetzelfde geldt ook bij het gebruik van de smartphone als foto/videocamera.

Omschrijving
De Lume Cube 2.0 is een degelijke metalen kubus ter grootte van een golfbal (ruwweg 4,5, 4,5 x 4,5 cm). De stevige metalen constructie heeft gesloten koelsleuven, aan de voorkant een filterhouder, bovenop twee bedieningsknoppen en achterop een waterdichte USB-aansluiting. Aan de onderzijde zit een ¼ inch statiefaansluiting voor de adapter die in de accessoireschoen van de video- of fotocamera past. Een draaiwieltje zet deze vast in de hotshoe.
Je kunt de opklembare filterhouder met enige kracht afnemen en de Lume Cube 2.0 ‘kaal’ gebruiken. In de filterhouder passen twee magnetisch te bevestigen filters: een diffusor en een warmkleurig opwarmend (4.500 graden Kelvin) gelfilter. Deze twee zitten erbij, maar er zijn nog veel meer gels, filters, honeycombs en diffusors te verkrijgen.
De Lume Cube 2.0 heeft een verlichtingshoek van 80 graden en geeft daglicht 5.600 K gebalanceerd 95+ CRI-licht af. Een mooi egaal verlichtingsveld van 750 Lux (op 1 meter) zonder hotspots. Volledig opgeladen biedt deze mini-lichtkubus ongeveer 30 minuten tot een uur de volledige (100 %) verlichting. Op 50 % lichtkracht brandt het licht tot ongeveer twee uur lang.

Bediening en functionaliteit
Met de twee knoppen bovenop de Lume Cube 2.0 zet je deze lichtunit aan/uit, bepaal je de lichtsterkte (in stappen van 10 %) en maak je de keuze uit de twee beschikbare lichtmodussen: De low-light modus, op 1 – 10 % vermogen in stappen van 1 %. Geschikt voor fotografie met een langere sluitertijd of alleen zacht ophelderingslicht. En de normale modus (Hoog) van 10 % tot 100 % in stappen van 10 %. Behalve verlichting bij videocamera’s voorziet de Lume Cube 2.0 tevens in aanvullende flits voor fotografie met de smartphone en stroboscopische effecten.

Natuurlijk ook een app
Weinig bedieningsknoppen op het lamphuis en toch slim? Dan moet er ook een app in het spel zijn. En dat klopt dan ook. Deze Lume-X-app verzorgt de functies:
• Zeven snelheden van stroboscoopeffect
• Bedien onafhankelijk meerdere kubussen
• Controleer batterijniveaus
• Helderheid aanpassen 0 % – 100 %
• Koppel met iPhone en Android
• Deel inhoud onmiddellijk
• Het aanzetten van de flitser en aanpassen van de flitsduur.

Praktijk
In de praktijk toont de Lume Cube 2.0 zich gewoon een heel nuttig, handig en compact lichtaccessoire. In tal van situaties zijn de lichtopbrengst en kleurweergave heel praktisch en accuraat. Meer is dan niet nodig. Bovendien neemt deze mini-LED-lampunit nauwelijks plaats in. De brandduur is ruim voldoende en de robuustheid is mooi meegenomen. Het magneetsysteem zit lekker stevig, maakt snel wisselen en het uitbreiden met extra filters mogelijk. Geschikt voor zowel onderweg, in een kleine studio als gebruik in ruwere of vochtige omstandigheden. Desgewenst kan de gebruiker meerdere Lume Cube 2.0-eenheden met elkaar combineren. Geschikt voor video, foto en videoblogs.

Info & prijs
Lume Cube 2.0 € 109,-
Degreef & Partner, www.degreef-partner.nl

Ulco Schuurmans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
BenQ TK850: 4K UHD thuisbioscoop beamer
BenQ breidt zijn serie Home Entertainment Projectoren uit met de BenQ TK850. De nieuwe 4K-beamer ...