MacWet Climatic camerahandschoenen: voor in de kou, natuur en bij glibberige nattigheid

Redactie Accessoires Reviews

Archief Digital Movie 131-2020
Met je koude handen de camcorder of systeemcamera vasthouden? Onopvallend opnemen in de natuur? Of een geval van nattigheid en geglibber? Met de camerahandschoenen van MacWet houd je de apparatuur stevig, comfortabel en warm vast.

Het in de winter of koude opnemen is voor de handen beslist geen pretje. Je vingertoppen en knokkels dreigen af te vriezen. En je kunt de camcorder of systeemcamera niet meer goed bedienen en/of vasthouden. Gewone handschoenen bieden dan wel warmte doch weinig bedieningsgemak. Een ander probleem vormt natte glibberige apparatuur. Daarvoor heb je ‘all grip no slip’ nodig. En eveneens oncomfortabel zijn klamme handen in handschoenen. De MacWet camerahandschoenen bieden een prima oplossing voor dit soort video- en fotoleed.

Over nagedacht
Oorspronkelijk zijn de groene of zwarte MacWet-handschoenen ontwikkeld voor de paardensport, golf, outdoor en schietsport. Maar ook over het toepassen bij fotograferen en videofilmen is goed nagedacht. Zowel droog als nat geven ze een goede grip op de camerahuizen en objectieven en je kunt de knoppen en draaiwieltjes toch comfortabel bedienen.
Kenmerkend is het dunne materiaal, voelt als zacht suède, aan de binnenkant van de handschoenen. Daarmee houdt de gebruiker relatief veel gevoel in de vingers over. In feite een soort tweede huid. Aan de bovenkant van zijn deze handschoenen met fleece-materiaal gevoerd. Dat houdt het allemaal comfortabel warm. De handschoenen bieden aan de buitenzijde meer dan voldoende stroefheid en een uitstekende grip op metaal, kunststof en rubber. Het voor de palm gebruikte materiaal heet Aquatec. De rest bestaat uit 50 % Polyester 32 % Polyamide 16 % Polyurethane en 2 % Elastane. Het zijn allerminst zweethandschoenen. Ze hebben namelijk een warmteregulerend effect. Aantrekken, even wachten en binnen korte tijd heerst de lichaamstemperatuur ook in deze camerahandschoenen.

Bevestiging en de juiste maat
Je bevestigt de MacWet camerahandschoenen via elastische band met een klittenbandsluiting (Velcro). Dat geeft goede aansluiting op de jasmouwen. De manchet valt binnen de mouw waardoor kou veel minder kans krijgt.
Van groot belang is het kiezen van de juiste maat. Te ruim geeft speling, slobberende stukjes en een minder goede warmteregulatie. Gelukkig voorziet MacWet in wel tien maten. Meet de juiste maat op de breedte van de hand ter hoogte van de knokkels. De beschikbare maten lopen per halve centimeter op.

Tot slot…
Aanbevolen voor het opnemen bij kou, in de natuur en bij glibberige objecten. N.B. De apparatuur dient wel spatwaterdicht te zijn als je deze met vochtige handschoenen bedient! Je kunt vuile handschoenen gewoon op 40 graden wassen.

Prijs & Info
MacWet Climatic € 34,95
Degreef & Partner, www.degreef-partner.nl

Ulco Schuurmans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Uitbreiding Definitive Technology Demand-serie
Definitive Technology heeft nieuwe zuilluidsprekers en een nieuwe center luidspreker als nieuwste toevoegingen aan de ...