Marantz AV8805: Een Full 4K Ultra HD meerkanaals voorversterker

Redactie Nieuws

Archief Digital Movie 120-2018
Marantz heeft zijn eerste 13-kanaals AV-voorversterker geïntroduceerd: de AV8805. De Marantz AV8805 kan alle audioformaten met hoge resolutie moeiteloos aan en levert uitzonderlijke surround geluidskwaliteit. Dit biedt installateurs en consumenten de flexibiliteit en prestaties om zelfs de meest verfijnde geluiden tot leven te brengen.

Voor degenen die op zoek zijn naar de ultieme thuisentertainmentervaring is de AV8805 een compromisloze meerkanaals AV-processor en -voorversterker. Hij is ontworpen om samen met hoogwaardige, externe eindversterkers of actieve luidsprekers te worden gebruikt. De Marantz AV8805 combineert een futuristisch, minimalistisch ontwerp met uitstekend surroundgeluid van de nieuwste 3D-audioformaten, zoals Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D-decodering. Auro-3D zal kosteloos worden ingeschakeld via een toekomstige firmware-update. Dankzij maar liefst acht hoogwaardige AK4490 32-bits stereo DAC’s op alle kanalen, levert de AV8805 bovendien uitstekende geluidskwaliteit voor optimale getrouwheid.

Prominente rol
Er is een gebalanceerde XLR-stereo-ingang die kan worden toegewezen evenals 15.2 gebalanceerde XLR-uitgangen, waaronder de twee subwoofer-uitgangen en de hoogte/breedtekanalen aan de voorzijde en de overhead-kanalen. De AV8805 levert een nog betere audiokwaliteit door de verfijnde verwerking van alle signalen met behulp van de HDAM-modules van Marantz in Current Feedback-topologie, voordat ze worden doorgezonden naar de XLR- of RCA-uitgangen en afzonderlijke eindversterker. Met zijn geavanceerde draadloze connectiviteit via zowel WiFi als Bluetooth om zijn vele functies te ondersteunen, zal de AV8805 een prominente rol spelen in een volledig draadloos multiroom-systeem. Gebruikers kunnen overal in huis genieten van hun favoriete muziek. Streaming is mogelijk met partners zoals Spotify, TuneIn internetradio, amazon prime music, JUKE, Soundcloud, TIDAL, Napster, Deezer en Apple AirPlay. Via een toekomstige firmware-update zal de AV8805 eveneens worden voorzien van Amazons Alexa Smart Home Skill voor entertainmentapparaten waarmee consumenten spraakopdrachten kunnen geven aan een verbonden Amazon Alexa-apparaat.

Full 4K Ultra HD
De Marantz AV8805 heeft ook een geavanceerd videogedeelte, met full 4K Ultra HD compatibiliteit die op alle acht HDMI-ingangen volledig voldoet aan de nieuwste specificaties van HDMI en HDCP 2.2. Het biedt ook enhanced audio return channel (eARC)-ondersteuning (via een firmware-update) voor de meest geavanceerde audioformaten via een HDMI-verbinding tussen het apparaat en de compatibele tv’s. Tot slot is de Marantz AV8805 voorzien van Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT, Dynamic Volume en Dynamic EQ voor de ultieme egalisatie in uw thuisbioscoopomgeving. De AV8805 (€ 3.999) zal vanaf deze maand verkrijgbaar zijn.

Marantz, www.marantz.eu

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
LG Electronics Premium tv line-up voor 2018
LG Electronics breidt in 2018 haar line-up premium televisies uit met een reeks nieuwe en ...