Marmitek IR Control

Marmitek IR Control 10 Xtra: Onzichtbare lichtshow

Redactie Accessoires Reviews

De apparatuur in een kast of in een andere ruimte en dus uit het zicht? Met deze blaster van Marmitek zorgt een onzichtbare lichtshow voor een vlekkeloze bediening op afstand.

Het principe van de IR Control 10 Xtra is wel heel eenvoudig. Een infraroodsensor wordt onder het bereik van de afstandsbediening of afstandsbedieningen geplaatst, bijvoorbeeld in de buurt van de tv, en stuurt opgevangen commando’s naar de IR Module, die ze vervolgens versterkt naar één of twee krachtige led’s stuurt.

Problemen oplossen

Zo’n ‘blaster-led’ krijgt een prominente plaats in de kast of het meubel waarin bijvoorbeeld de Blu-ray-speler, de kabelontvanger en de home cinema-receiver zijn ondergebracht. Het ontvangen, versterkte en vervolgens opnieuw uitgezonden bedieningscommando wordt weliswaar door alle AV-apparaten opgevangen, maar als het een beetje meezit alleen door het bedoelde apparaat opgevolgd.

Afgaande op de vlekkeloze wijze waarop de apparaten tijdens onze test doen wat we willen, moet het daarbinnen een imponerende lichtshow zijn, maar omdat het om infrarood gaat, onzichtbaar voor onze ogen.

Aansluiten is een fluitje van een cent. Zowel de infraroodontvanger als de blaster-led’s worden met behulp van mini-jack plugjes in de centrale IR Module gestoken, die op zijn beurt wordt gevoed door de meegeleverde netadapter.
Problemen deden zich niet voor, wat we ook ondernamen om de doorgifte van de infraroodsignalen te dwarsbomen. Mochten die toch optreden, dan kunnen de kleine meegeleverde led’s te hulp worden geroepen. Die laten zich gemakkelijk op het infrarode oog in de te bedienen apparaten plakken. Omdat we niet tevreden waren over de stiptheid waarmee onze tv reageerde op zijn eigen afstandsbediening, hebben we van die mogelijkheid gebruikgemaakt. Met een voortreffelijk resultaat

Het systeem, dat op deze wijze wordt aangeleverd, laat zich in een handomdraai aansluiten. Naast twee blaster-led's, die een hele kastruimte aankunnen, wordt er ook een kabel met twee kleine contact-led's meegeleverd.

Het systeem, dat op deze wijze wordt aangeleverd, laat zich in een handomdraai aansluiten. Naast twee blaster-led’s, die een hele kastruimte aankunnen, wordt er ook een kabel met twee kleine contact-led’s meegeleverd.

In de verpakking treft u tot slot voldoende stukjes tweezijdig plakband aan om zowel de ontvanger als de verspreiders van het infrarode licht een goede positie te bezorgen in het interieur van de kamer en het inwendige van de kast.

 

Prijs Marmitek IR Control 10 Xtra: € 119,-.

Check Also
haier_tv
Europeaan uit China: Haier lcd tv LE32A650CF
Een strakke, op de Europese consument gerichte vormgeving, zuinige led’s als achterverlichting en een CI+ ...