Windows-Phone-Smartwatch

Microsoft komt ook met smartwatch

Redactie Nieuws

Nu Apple en diverse fabrikanten van Android-appraten met zogenaamde smart-wearables zijn gekomen, is het de beurt aan Microsoft. De technologie-gigant zal toch met de tijd mee moeten gaan. En dat doen ze ook.

Microsoft heeft laten weten dat het binnen nu en een paar weken met een smartwatch gaat komen. Dat heeft het bedrijf laten weten aan Forbes. De smartwatch draait natuurlijk op een variant van Windows, maar werkt zowel met Android als iOS als Windows Phone. Dat is ook verstandig, want zo zal Microsoft zijn kans op succes alleen maar vergroten.

Strategie

Microsoft brengt prima apparaten uit, maar echt marktaandeel krijgt het maar niet binnen de markt van smartphones en tablets. Vandaar dat het steeds meer cross-platform gaat werken. Door samen te werken met Android en iOS kan het veel beter de markt penetreren dan een gesloten systeem te houden.

De nieuwe smartwatch moet ongeveer twee dagen met een accu doen. Dat is een dag meer dan de meeste concurrenten. Wat het slimme horloge kan, is nog onduidelijk. Maar dat er een flinke line-up gaat komen, heeft Microsoft al wel laten weten. We zijn benieuwd!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
EOS C100 Mark II_
Canon introduceert EOS C100 MKII
Filmen met spiegelreflex en systeemcamera’s is populair. Maar ze zijn niet altijd even gebruiksvriendelijk. Canon ...