Nieuw! Leica M-D

Redactie Nieuws

Transcontinenta heeft de nieuwe Leica M-D (Typ 262) gepresenteerd. De Leica M-D is een extra model binnen het Leica meetzoeker systeem. Samen met de Leica M, de M-P (Typ 240), de Leica M (Typ 262) en de Leica M Monochrome (Typ 246) brengt dit het totale aantal Leica digitale M camera’s op vijf. Voor analoge fotografie is er tenslotte nog de Leica M-A.
De Leica M-D is het eerste in serie geproduceerde model in de digitale Leica M familie, dat geproduceerd wordt zonder beeldscherm. Op de gebruikelijke plaats van het LCD-scherm is nu een ISO instelwiel te vinden, één van de weinige, maar noodzakelijke instellingen van de camera. Hoewel de Leica M-D (€ 6050,-) het hele scala aan technische voordelen belichaamt, geperfectioneerd gedurende tientallen jaren in het Leica meetzoeker systeem, werd alles wat niet echt essentieel is bij deze camera weggelaten. Drastisch teruggebracht tot alleen de belangrijkste parameters die nodig zijn in de fotografie: sluitertijd, diafragma, afstand en de ISO-gevoeligheid. De Leica M-D richt de concentratie van zijn gebruikers op het wezenlijke: de uiteindelijke opname.
Transcontinenta, www.transcontinenta.nl11

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Optimaal licht
Transcontinenta, de importeur van broncolor in Nederland, heeft een nieuw broncolor product geïntroduceerd: de Siros ...