Nieuwe Chromecast: extra functies voor film kijken 

Redactie Nieuws

De nieuwe Google Chromecast, die sinds kort te koop is, heeft een reeks nieuwe functies die meer dan interessant te noemen zijn. Chromecast wordt steeds geavanceerder, maar wat zijn precies de voordelen van de nieuwe versie? In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en voordelen die de nieuwe Chromecast te bieden heeft. Doe er je voordeel mee!

Volledig nieuw smart tv platform
De nieuwe uitvoering van de Google Chromecast uit 2020 – inmiddels de derde generatie van Chromecast – heeft als grootste voordeel dat deze een modern en compleet nieuw digitaal platform biedt voor je televisie. Als Google adapter is de Chromecast die in 2020 op de markt is gekomen, een vernieuwende mediaspeler geworden. Met tal van functies en mogelijkheden biedt de Chromecast 2020 een nog mooiere en intensere ervaring dan eerdere versies van Chromecast. Maar wat is er precies nieuw aan deze derde generatie?

Aanvullende opties naast casten
Net als eerdere Chromecasts is de derde generatie van dit handige hulpmiddel ideaal om videobeelden en geluid mee te casten van een mobiel apparaat naar je (smart) tv. Op de Chromecast kun je een nieuwe editie van Android TV, die ‘Google TV’ wordt genoemd, gebruiken.
Als je de nieuwe Chromecast aansluit, kom je op een speciale interface terecht waar je tal van interessante apps snel kunt downloaden. Denk aan streamingdiensten voor video’s, muziek en games. Maar ook handige websites en praktische programma’s om foto’s en video’s mee te bewerken, kun je via deze interface downloaden op je smart tv. Het doel van de nieuwe Chromecast is dan ook om snel online content te kunnen vinden die bij jouw interesses past. Het maakt niet uit om welke content het gaat. Of je nu je favoriete muziek, films, documentaires of bijzondere computerspellen zoekt: met de nieuwe Chromecast 2020 is dit een fluitje van een cent. Veel Smart tv’s hebben dezelfde opties, maar plug je niet makkelijk in een andere TV.

Optimale beeld en geluidskwaliteit
De Chromecast blinkt verder uit doordat dit nieuwe model garant staat voor een optimale beeldkwaliteit en een indrukwekkende geluidservaring. De Chromecast van Google verzend namelijk data in 4K (tot een maximum van 60 fps) en biedt ruim voldoende ondersteuning voor HDR-standaarden, HDR10+ en ook Dolby Vision. Qua audio word je als gebruiker bediend met Dolby Atmos op basis van Digital Plus en ben je dus verzekerd van een uitstekende en optimale geluidskwaliteit.

Handzaam, praktisch en een goede prijs
Fijn aan de nieuwe Chromecast is verder dat dit apparaat lekker compact en handzaam is. Wil je even een keer niet streamen of een film op je smart tv kijken via je smartphone, dan is dat natuurlijk geen probleem. Je legt de handzame Chromecast dan snel weg in een klein kastje of een kleine lade. Ook kun je hem natuurlijk gewoon in je TV laten zitten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Canon EOS C70: Meer creatieve vrijheid
Canon heeft de introductie aangekondigd van de EOS C70 – een compacte en veelzijdige camera ...