Nieuwe game setup? Deze kabels kan je goed gebruiken

Redactie Algemeen

Vind je het heerlijk om een game te spelen? Kom je tijdens het spelen van een game tot rust en vergeet je even alles om je heen? Hoe tof zou het dan zijn om een geheel nieuwe game setup te creëren. Een nieuwe setup waarmee je nog meer plezier aan je games gaat beleven.

Om zo’n game setup te creëren, heb je meerdere benodigdheden nodig. Zo moet je uiteraard een goede game console hebben. Ook is het wenselijk dat je een goede stoel hebt en dat je over de juiste randapparatuur beschikt. Om deze randapparatuur goed aan te sluiten, heb je uiteraard wel de juiste kabels nodig. Mogelijk zijn onderstaande kabels voor jouw game setup ideaal.

Scart kabel
Heb je een relatief oude gameconsole tot je beschikking? Dan is de kans groot dat je in die game console géén HDMI kabel aan kunt sluiten. In dat geval kom je al snel bij een scart kabel aan. Zo’n kabel geeft op een analoge manier zowel beeld- als audiosignalen door. Ideaal voor als je een oudere game console hebt.

HDMI kabel
Wil je een nieuwere gameconsole aansluiten? Dan kun je beter voor een HDMI kabel kiezen. Zo’n kabel geeft alle signalen op een digitale manier door; dat is een stuk meer van deze tijd. Het mooie van een HDMI kabel is dat je deze op een veelzijdige manier kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld je PlayStation hiermee aansluiten, maar je kunt hiermee ook een monitor op je game pc aansluiten.

Tulp kabel
Wil je tijdens het gamen van een perfect geluid genieten? Dan kun je ervoor kiezen om van een tulp kabel gebruik te maken. Mogelijk ken je zo’n kabel wel; dit is een kabel met aan het einde twee pluggen. Hierbij is de linker plug altijd wit en de rechter plug altijd rood. Door deze twee pluggen aan te sluiten, geniet je van een perfecte overbrenging van de audio.

DisplayPort
Een variant op een HDMI kabel is een DisplayPort kabel. Zo’n kabel kent een iets andere structuur, waardoor de kabel een hogere bandbreedte ondersteunt. Dat betekent dat de kabel in staat is om meerdere signalen tegelijkertijd te verwerken. Als je een fanatieke gamer bent, is dat ideaal. Dit is ook ideaal als je bijvoorbeeld op meerdere schermen tegelijkertijd gamet.
Wat zijn voor jou de juiste kabels? Kijk goed naar je wensen, kijk goed naar je console en kijk goed naar de mogelijkheden. Je hebt in ieder geval voldoende keuze.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Tips & Trucs van Video College: snel instellen bij geluidsopnamen
Archief Digital Movie 142-2021 Professionele videocamera’s beschikken over een geluidspaneel waarbij de instellingen direct met ...