Nieuwe speakers, nieuw luistergenot

Redactie Nieuws

Speakers worden tegenwoordig steeds luxer. Niet alleen de uitstraling van de modellen wordt steeds mooier, ook de mogelijkheden worden alsmaar uitgebreider. Langzaamaan beginnen de speakers jouw persoonlijke assistent te worden. Dit gaat veel verder dan even bepalen welke nummers wanneer worden afgespeeld over de speaker. Hierdoor wordt het ineens nog leuker om al je favoriete content af te spelen, met bijvoorbeeld de speakers van SoundStore.nl.

Bij de aanschaf van nieuwe speakers zijn de verwachtingen hooggespannen. Hoe klinkt het geluid, hoe snel reageert de speaker en wat zijn de extra snufjes waar weinig over geschreven wordt? Het zijn enkele vragen die we pas beantwoord krijgen als we de speaker zelf in de woonkamer hebben staan. Je kunt ze vaak wel testen in de winkel, maar dat geeft toch niet hetzelfde effect. Of je moet gebruik kunnen maken van speciale luisterruimtes, waarmee je een heerlijk thuisgevoel krijgt.
De wereld om ons heen verandert, dus ook de gadgets en bijbehorende technologieën van speakers en dat is misschien maar goed ook. De veeleisendheid van consumenten zorgt voor uitgebreidere mogelijkheden. De afgelopen jaren hebben we hierdoor meerdere veranderingen en toevoegingen gezien. Sinds enkele tijd hebben we bijvoorbeeld multiroom; de mogelijkheid om speakers draadloos aan elkaar te koppelen. Of wat dacht je van Trueplay; de optie waardoor de instellingen automatisch worden aangepast aan de kamer.
Daarnaast worden andere functies steeds verder verbeterd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de opvolger van Apple’s Airplay, AirPlay 2. Met deze multiroom-oplossing bedien je eenvoudig alle speakers die in huis staan. Tegenwoordig heb je echter nog meer mogelijkheden. Zeker nu zelfs de stap naar de ingebouwde persoonlijke assistent is gezet.

De toekomst
De Smart speakers die tegenwoordig volop in ontwikkeling zijn, lijken toch wel de toekomst te hebben. Met deze speakers komt het allemaal neer op gemak tijdens het luisteren van muziek. Maar niet alleen dat. Ze gaan namelijk veel verder. Ondanks dat deze speaker (nog) geen Nederlandse commando’s opvolgen, is er toch veel mee te beleven. Spijker je Engels bij en je maakt volop gebruik van alle mogelijkheden.
De kans is groot dat de smart speaker het eerste smart home apparaat is dat jij in huis haalt. Ze spelen muziek af als andere speakers, maar reageren daarnaast ook op commando’s. ‘Play music’, ‘How’s the weather’ en ‘Set timer for 5 minutes’ zijn een aantal commando’s waar de speaker op reageert en houdt hij ook je agenda bij.
Tegenwoordig heb je de keuze uit meerdere Smart speakers en het aanbod wordt steeds uitgebreider. Momenteel zijn ze nog niet echt verkrijgbaar in Nederland, maar daar komt ongetwijfeld snel verandering in!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Filmen en filmanalyse
Archief Digital Movie 116-2017 Een filmanalyse is een “uiteenrafeling” van een film. Daarbij worden alle ...