nikon_capture_nxd

Nikon komt met Capture NX-D

Redactie Nieuws

Capture NX-D is software die is ontwikkeld om gebruikers te laten profiteren van de volledige ontwikkelingsmogelijkheden van RAW-beelden met een eenvoudige bediening. Met deze software is hoogwaardige fotobewerking mogelijk van beelden in RAW-indeling, geschoten met Nikon’s DSLRs, Nikon 1 compactsysteemcamera’s, COOLPIX-compactcamera[1] of enige andere camera die RAW-beelden ondersteunt.

Capture NX-D biedt ook ondersteuning voor RAW-beelden die met de nieuwe Nikon D810 zijn gemaakt. Daarnaast omvat de toepassing ook Picture Control Utility 2, waarmee het maken van eigen Picture Controls nog eenvoudiger is. Deze toepassing kan via Capture NX-D worden geopend. Hierdoor is samenwerking tussen de twee toepassingen mogelijk, waardoor beelden die met de Nikon D810 en eerdere Nikon-camera’s zijn gemaakt, kunnen worden ontwikkeld en aangepast.

Nikon heeft naar aanleiding van gebruikersverzoeken ook de softwarefuncties bijgewerkt voor betere beeldverwerking en bediening. Daarnaast zal Nikon verbeteringen, nieuwe functies en compatibiliteit met nieuwere camera’s blijven doorvoeren in toekomstige versies van de toepassing.

Belangrijkste functies

ŸEen eigen RAW-ontwikkelingssysteem, speciaal voor de ontwikkeling van RAW-beelden van Nikon-camera’s

ŸOndersteuning voor eenvoudige bewerking van JPEG- en TIFF-beelden

ŸZwevende paletten die eenvoudig te gebruiken zijn met grote en meerdere schermen

ŸVerschillende weergaven, waaronder vergelijkingen van meerdere beelden en aanpassing van “voor” en “na” beelden

ŸGebruik van de sidecar-bestandsindeling, waarmee aanpassingsinformatie in een afzonderlijk bestand wordt vastgelegd en opgeslagen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
NAD HP50-2
Test NAD VISO HP50
Iedereen doet eraan mee: hoofdtelefoons. Het lijkt wel alsof je er als merk niet meer ...