NOVA Filmgala

Redactie Nieuws

Het NOVA Filmgala zal worden gehouden op zaterdag 3 en zondag 4 september in Hotel Theater Figi in Zeist. Dit filmspektakel bestaat uit drie festivals.
• Het NOVA Filmfestival wordt zowel op zaterdag als zondag gehouden en bestaat uit een mooi programma met de beste niet-commerciële films van Nederland. De beste films van de regiofestivals worden genomineerd voor dit festival. Het is zeker de moeite waard om deze films te komen zien. Kaarten kunnen worden besteld via de website www.novafilmgala.nl.
• Het NOVA 1-minuut filmfestival vindt plaats op zaterdagavond 3 september en is een uniek festijn met een groot aantal films, die maximaal 1-minuut mogen duren. NOVA-leden mogen gratis meedoen. Niet-leden kunnen ook meedoen en betalen € 12,50 inschrijfgeld. Inschrijven is mogelijk tot en met 31 juli. Het festival vindt plaats van 20.00 tot 22.30 uur in de Hendrik Marsmanzaal van Hotel Theater Figi in Zeist. Het publiek kiest uit de beste zestien films de winnaars. Ga nu aan de slag en maak een leuke film van maximaal 1-minuut. Alle films worden vertoond op een supermooi bioscoopscherm. Schrijf je film in via www.oneminutefilm.nl.
• Het NOVA Jonge Filmers Festival wordt ook op zaterdag gehouden, maar dan van 10.00 tot 17.00 uur. Jongeren tot en met 25 jaar mogen gratis meedoen aan dit festival. Het maakt niet uit of je lid bent van de NOVA of niet. Er zijn vier categorieën en er zijn veel verrassende prijzen te winnen.
Ben je benieuwd welke films er zoal door jongeren worden gemaakt? Kijk dan op www.novajongefilmers.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft. Verder is er ook een Facebookpagina, die je makkelijk kunt vinden via www.novajongefilmers.nl.
Dit jaar nomineert de jury ook films, die het jaar erop mee mogen doen met het NOVA Filmfestival. Voorheen was dit beperkt tot de winnaar. Genomineerden mogen in 2023 gratis meedoen aan het NOVA Filmfestival , ook als je geen NOVA-lid bent.
Schrijf je film vóór 15 juli in via de website www.novafilmgala.nl.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Sony powerzoom G-lens E PZ 10-20 mm F4 G (model SELP1020G), G-lens E 15 mm F1.4 G (model SEL15F14G) en E 11 mm F1.8 (model SEL11F18).: drie nieuwe groothoeklenzen
Sony breidt zijn assortiment lenzen verder uit met de introductie van de powerzoom G-lens E ...