Palette Gear Core: Handige knoppen & schijfregelaars

Redactie Editing PC Reviews Software

Archief Digital Movie 121-2018
Lang niet iedereen vindt het aanklikken van knoppen en het bedienen van schuifregelaars op het grafische interface van het beeldscherm even handig. Dan liever een echte button of slider voor het ware touch & feel bij de montage van video of geluid en fotobewerking. Dat kan met het modulaire systeem van Palette Gear Core. Koppel één element met de USB-kabel aan de pc en notebook en bouw dat verder met een klik-aan-systeem uit. Configureer de software en je kunt de NLE-, foto- en audiomontagepaketten met de hand mechanisch bedienen.

Voor wie de montage software voor video of audio liever handmatig dan op het beeldscherm met de muis bedient zijn er al wat langer mechanische controllers, rollerballs en speciale keyboards met gekleurde toetsen-lay-out verkrijgbaar. Dat geeft een directer intuïtief contact met de bedieningsmogelijkheden. Met andere woorden echt monteren en editen op gevoel.
Nog een flinke stap verder gaat de Palette Gear Core. Dit systeem stelt de gebruiker in staat om het eigen mechanische bedieningsinterface geheel op de eigen behoefte en mogelijkheden samen te stellen. Koppel een element via de USB connector met de pc of notebook. Voeg daar met een magnetisch klik-aan-systeem zoveel druk- of traploze draaiknoppen en schijfregelaars aan toe als je zelf wilt. En configureer eenvoudig de verschillende functies via de meegeleverde software (een app) en de daaraan gekoppelde pop-up-vensters.
De Palette color is zowel geschikt voor videomontage als geluidsediting en fotobewerking. Het systeem ondersteunt onder andere alle Adobe pakketten (Photoshop, Premiere Pro CC, Lightroom en Illustrator) onder Windows en Apple Final Cut Pro X.

Opbouwen
Maximaal kan je 18 modules magnetisch aan elkaar koppelen in elke gewenste lay-out. Maak de voor jou geschikte configuratie aan en start de Palette app op. Wijs de knoppen (draai of druk) en schuifregelaars de gewenste functies voor de te draaien software toe. Begin met één functie per knop. Er zijn meerdere profielen voor hetzelfde softwarepakket of andere programma’s mogelijk zo dat je met dezelfde lay-out meerdere programma’s kunt bedienen. Wissel met slechts één druk op een knop van een gebruikersprofiel. Sneltoetsen en joystick functies kan je opnieuw toewijzen aan de verschillende Palette modules voor snelle toegang tot uw favoriete snelkoppelingen in een programma.
Handig is dat je met de in de modules gebouwde LEDs een kleur aan de verschillende functieprofielen kunt toewijzen. Dan valt meteen te zien welke functie er onder de druk/draaiknop of schuifregelaar zit.
Er is ook een klein OLED-schermpje. Dat toont direct in welk programma de gebruiker zit en welk profiel daarbij actief is. Over hoe de lay-out samen te stellen en de regelaars in te stellen zijn er diverse instructiefilmpje op YouTube te bekijken.

Verschillende Palette-kits
Het Palette-systeem is in verschillende kits verkrijgbaar: van de eenvoudige starter kit tot een echte professionele samenstelling. In het kort de inhoud van de starterkit. Ook deze beginnerskit biedt al diverse mogelijkheden voor het op een intuïtieve manier bewerken van foto’s, video’s en audio bestanden. De kit bestaat uit een hoofdmodule, twee keer de Gear Arcade Style module, één keer de Gear Dial en één keer de Gear Slider. De hoofdmodule is voorzien van een kleine OLED-display. Deze hoofdmodule sluit je met de meegeleverde USB kabel aan op jouw pc of Mac. Dan is deze kit meteen geschikt voor:
• Foto- en videobewerking
• Snelle en eenvoudige installatie
• Compatibel met Windows en Mac OSX
• Ondersteuning voor verschillende bewerkingsprogramma’s
• Aansluiting hoofdmodule via USB kabel
De starterkit Palette ondersteunt al direct functies in Adobe Lightroom, Photoshop, Illustrator, After Effects, InDesign, Premiere Pro en Apple Final Cut Pro-toepassingen. Je kunt meteen aan de slag. De uitgebreidere kits zijn bedoeld voor geavanceerde of professionele editing bij video, geluid of foto.

Conclusie
De Palette Gear Core is aantrekkelijk voor videomakers en fotografen die graag de bewerkingen op het intuïtieve mechanisch handgevoel doen. Het werkt allemaal snel en naar behoren. Lekker ergonomisch en het einde van de cursor-kramp. Verkrijgbaar via de postorderbedrijven en fotovakman.

Prijzen & Info
Starterkit (5 modules) € 249,-
Expertkit (7 modules) € 369,-
Professionalkit (10 modules) € 619,-
Palette Gear, www.palettegear.com

Ulco Schuurmans

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
AOC I1601FWUX: perfect voor onderweg
Monitorspecialist AOC kondigt de nieuwe draagbare monitor met USB-C-connectiviteit aan, de I1601FWUX. Ideaal wanneer je ...