Pentax K-1 Mark II: nieuw vlaggenschip uit K-serie

Redactie Nieuws

Ricoh Imaging introduceert de Pentax K-1 Mark II 35mm full-frame digitale spiegelreflexcamera. Dit nieuwe vlaggenschip is de opvolger van de in april 2016 gelanceerde K-1 en is op flink wat punten verbeterd. De engineers van Ricoh Imaging hebben het autofocusproces geoptimaliseerd waardoor een zeer snel en nauwkeurig AF-systeem is ontstaan.
Het door PENTAX ontwikkelde Pixel Shift Resolution System – dat het mogelijk maakt om volledige RGB-informatie vast te leggen door de beeldsensor te verschuiven – is geüpgraded naar het Pixel Shift Resolution System II. Bij het vorige pixelshift-systeem was het noodzakelijk om vanuit een statief te werken om de sensor te laten verschuiven. Met het vernieuwde systeem kun je beelden met volledige RGB-resolutie vastleggen bij opnamen vanuit de hand.
Door een nieuwe ingebouwde accelerator te koppelen aan de PRIME IV beeldverwerkingsengine is de beeldkwaliteit verhoogd en wordt de ruis gereduceerd. Door de maximale ISO-waarde naar 819.200 te verhogen, kan ook in de bereiken tot 25.800 enorm veel winst worden behaald met reductie van ruis. Aan de achterkant is de PENTAX K-1 Mark II (€ 1999,-) voorzien van een flexibel, kantelbaar LCD-scherm, dat met een simpele beweging vrijwel alle kanten op kan worden gekanteld. Voor PENTAX K-1 Mark II is er de keuze uit 15 full frame-objectieven. Daarnaast kunnen ook PENTAX APS-C-objectieven (met crop) worden gebruikt.
Richoh, www.ricoh.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Transcontinenta introduceert de nieuwe telezoom 70-210mm F/4 Di VC USD (Model A034)
Transcontinenta introduceert de nieuwe telezoom 70-210mm F/4 Di VC USD (Model A034), een compacte telezoom ...