Philips_Elevation

Philips 60PFL8708S/12 Elevation: Gloedvol

Redactie Reviews TV

De Philips 60PFL8708S/12 Elevation is aan de achterzijde voorzien van leds, plus een heel stel pienter geplaatste prisma’s die het licht overtuigend verspreiden over de muur achter het toestel. Eerlijk is eerlijk, een gloedvolle prestatie.

We hebben er eigenlijk nooit wat in gezien: Ambilight. Daar liet Philips zich echter niet door afschrikken en zette de ontwikkeling ervan door: eerst alleen links en rechts, toen ook boven en nu is de achtergrond rondom de Philips 60PFL8708S/12 Elevation smaakvol verlicht.

Beeldinhoud

Smaakvol, vooral omdat de kleur en de helderheid van de verlichting, als u via het menu kiest voor dynamisch, wordt aangepast aan de inhoud van het beeld op dat moment. Daardoor lijkt het scherm, met een diagonaal van 152 cm (60 inch) bepaald niet aan de krappe kant, nog groter dan het feitelijk is.

De tv maakte overigens al direct een positieve indruk. De beelden zijn contrastrijk en laten scherpe details zien. Een krachtige processor krijgt het voor elkaar die details vloeiend over het scherm te laten bewegen zonder dat deze daarbij hun scherpte verliezen.

Bovendien hebben we te maken met een Smart-tv die flink wat lokale content in de aanbieding heeft en die zich naar keuze met of zonder draad laat verbinden met het thuisnetwerk. We kozen voor het laatste en kwamen tot de ontdekking dat de WiFi-verbinding stabiel is en van een goede kwaliteit. HD-beelden, bijvoorbeeld betrokken van internet, werden haarscherp, zonder haperingen en briljant op het scherm gebracht. Heel soms een heel klein beetje schokkerig, maar dat kan net zo goed de schuld van de YouTube-server zijn geweest.

Volop sfeer

Hue App

De Hue-App voor het instellen en ‘plaatsen’ van de drie lampen, is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Philips biedt aanvullend de mogelijkheid niet alleen de muur achter de tv, maar zo ongeveer de hele kamer in de sfeer van de tv-beelden te verlichten. Met een set van drie ultramoderne Hue-peertjes en een ‘bridge’ kan iedere lamp met een standaardfitting daaraan een bijdrage leveren. Schroef er zo’n Hue in en laat via de handige, gratis te downloaden App weten waar die zich stuk voor stuk ten opzichte van de tv in de kamer bevinden. Natuurlijk kunt u met die App ook per lamp het niveau van de verlichting instellen, maar het boeiende is dat ze daarna eveneens worden gedimd en van kleur veranderen op basis van de op de tv zichtbare beeldinhoud. Voorwaarde is wel dat de genoemde bridge, die daadwerkelijk een brug vormt tussen het thuisnetwerk en het ‘privénetwerk’ van de drie lampen, met het meegeleverde kabeltje wordt aangesloten op een vrije poort van de router. De bridge stuurt de lampen foutloos aan en deze gaan, ook nadat ze door middel van een schakelaar een tijd zonder stroom hebben gezeten, gewoon en volstrekt foutloos door met hun werkzaamheden.

Philips Elevation

De Philips 60PFL8708S/12 Elevation staat in de winkel voor een bedrag van € 2999,-. Dat is dus inclusief Ambilight XL die er niet af kan, maar wel kan worden uitgeschakeld. De Hue-set, bestaande uit drie speciale lampen, de ‘bridge’ en de kabels heeft een prijs van € 219,-.

Check Also
Marmitek IR Control
Marmitek IR Control 10 Xtra: Onzichtbare lichtshow
De apparatuur in een kast of in een andere ruimte en dus uit het zicht? ...