Pixel Maker M5: van harte aanbevolen!

Redactie Accessoires Reviews

Archief Digital Movie 127-2019
Monitor te klein om het beeld goed te kunnen beoordelen? In fel omgevingslicht niet goed te zien? Beide problemen lost de lekker platte en compacte Pixel Maker M5 5 inch IPS-opsteekmonitor voor jou op.

Het gaat om een Full HD (1920 x 1080 pixels) viewerscherm met goede tegen invallend licht afschermende kap. De M5 heeft een helderheid van 400cd/m², een aspect ratio van 16:9 en een contrastratio van 1000:1 en een kijkhoek van 170 graden verticaal en horizontaal. De afmetingen zijn 13 cm breed, 8 cm hoog en slechts 2,3 cm dik.
De unit wordt door importeur Mafico compleet met deze zonnekap en een balhoofdadapter voor in de accessoireschoen van de systeemcamera of camcorder geleverd. De Pixel Maker 5 is via de HDMI-ingang ook compatibel met 4K UHD. En audio gaat er via de 3.5 minijack in.

Klein en laag qua gewicht
Voor de praktijk zijn er een aantal zaken van belang. De unit is relatief klein en laag qua gewicht (118 gram) zodat de Pixel Maker M5 geen blok aan het camerabeen is. Bij de beoordeling van het beeld komen focus peaking en het histogram goed van pas. De voeding gaat via een Sony NP-F/Canon LP-E6 accu of een DC 12V adapter.

Conclusie
In de praktijk werkt het allemaal handig, licht en bij een betere viewkwaliteit dan de gewone LED-viewerschermpjes. Van harte aanbevolen voor systeemcamera’s en doorsnee-camcorders.

Info
Pixel Maker M5 € 179,-
Mafico, www.mafico.nl

Ulco Schuurmans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Sony introduceert AG8-serie BRAVIA 4K HDR OLED Tv’s in een 55- en 65-inch formaat
Sony introduceert de stijlvolle en slank vormgegeven AG8-serie BRAVIA 4K HDR OLED Tv’s in een ...