Robuust, compact & waterdicht

Redactie Nieuws

Fujifilm kondigt met enige trots de FUJIFILM FinePix XP120 aan. De nieuwe FUJIFILM FinePix XP120 is een compacte en met zijn slechts 203 gram, een lichtgewicht camera die uitstekend geschikt is voor diverse buitensport activiteiten of andere vrijetijdsbestedingen zoals vakanties. Een camera die zich graag blootstelt aan de elementen van de natuur. Zo is de FUJIFILM FinePix XP120 waterdicht tot een diepte van wel 20 meter en valbestendig tot een hoogte van 1.75 meter. De stoere FinePix XP120 vreest ook de kou niet, want hij is vorstbestendig tot -10°C. Bovendien is de behuizing ook nog eens stofdicht waardoor zand geen vat op hem zal krijgen.
Met zijn 16.4 megapixel BSI-CMOS sensor en zijn grote 3.0 inch LCD scherm levert deze camera een uitzonderlijk goede beeldkwaliteit. Dat is mede te danken aan het FUJINON objectief waarover deze camera beschikt, waardoor een perfecte kleurreproductie en scherpte gewaarborgd is. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de FUJIFILM FinePix XP120 breed inzetbaar is.
De FUJIFILM FinePix XP120 biedt een nieuwe cinematografische functie waaronder het maken van foto’s met bewegende elementen. Deze bewegende elementen zorgen voor een sterk contrast tussen niet bewegende gedeeltes in de foto waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Hierdoor krijgen opnames nog meer attentiewaarde. Ook beschikt de camera over de mogelijkheid voor het maken van time-lapse opnames. Voor meer conventionele foto’s en video’s biedt de FinePix XP120 (€ 219,-) de mogelijkheid tot het maken van 10 foto’s per seconde en soepele opnames van videobeelden in full HD (1920 x 1080 pixels) tot 60fps. Films opnemen is eenvoudig dankzij de speciale filmknop. De camera is verder voorzien van diverse bewerkingsmogelijkheden, zoals Movie Trimming voor het verwijderen van ongewenste fragmenten, en Movie Join, dat losse fragmenten samenvoegt.
FUJIFILM, www.fujifilm.eu/nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
LG 38UC99: Wijd, wijder, wijdst…
 Archief Digital Movie 112-2016 Op de afgelopen netwerkavond van collega tijdschrift Focus met het thema ...