Roland V-8HD HD Video Switcher: Compact & draagbaar

Redactie Nieuws

Archief Digital Movie 131-2020
Roland heeft het debuut aangekondigd van de V-8HD HD Video Switcher: de énige compacte en draagbare switcher die overweg kan met acht HDMI-audio-/videobronnen met resoluties tot 1080p.

De V-8HD is voorzien van een uitgebreide professionele toolset die producties stroomlijnt, de creativiteit verhoogt, de stress ter plaatse vermindert en de totale systeemkosten verlaagt. Alle inputs ondersteunen goedkope HDMI-oplossingen, wat duurdere SDI-gebaseerde bronnen overbodig maakt. Bovendien past de V-8HD met een gewicht van ongeveer 2kg comfortabel in een rugzak, in de handbagage en zelfs in de meest krappe (werk)ruimtes.

Geen stress
Operators kunnen heel eenvoudig hun creativiteit vergroten en het publiek betrokken houden met de nieuwe 5-layer effectenengine van de V-8HD, en de ingebouwde 18-kanaals audiomixer met effecten. Het nieuwe, alles-in-één betrouwbare hardware-ontwerp vermindert ook de stress, omdat dit toestel afrekent met computerinstallatieproblemen en -crashes die vaak voorkomen bij softwaregebaseerde switchers. Bovendien kunnen operators de V-8HD naadloos gebruiken om acht HDMI-bronnen met Full HD-ondersteuning te mixen. Zélfs als die bronnen onderling een andere framerate en color space hebben.
Confidence monitors van de presentator, live streams en opnamefeeds vereisen vaak andere visuele content dan de hoofdprogramma-output. De V-8HD-toewijzingsknoppen sturen eender welke aangesloten input-apparaten naar een speciale aux-uitgang, zonder de main feed te be√Įnvloeden. Het is ook mogelijk om de aux-uitgang te synchroniseren met de programma-uitgang, waardoor er een ingebouwde 3x distributie-amp ontstaat.

Geluidsmixen
Het opslaan en oproepen van unieke looks is ook mogelijk met de V-8HD. Het vereist slechts enkele knopdrukken om toegang te krijgen tot acht preset geheugens en een krachtige compositie-effectengenerator. Het heldere 4.3-inch multiviewer-display zorgt ervoor dat er minder apparatuur aangeschaft en naar het evenement versleept dient te worden. En dat alle video-ingangen, PGM en PVW plus menu-overlay gemonitord kunnen worden vanaf één scherm; dat de status van een aangesloten camcorder weergeeft.
Een glasheldere geluidsmix is essentieel voor professionele presentaties. Ook die is eenvoudig verkrijgbaar met de V-8HD. Zowel professionals als beginners kunnen er snel boeiende geluidsmixen mee maken die geweldig klinken. Zélfs in de meest uitdagende omgevingen.

info
Roland Professional A/V, https://proav.roland.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
360 graden video laten maken? Lees er hier alles over
Met een 360 graden video zie je het volledige plaatje. Een standaard beeldscherm heeft een ...