Roland VR-1HD: Compacte AV Streaming Mixer

Redactie Nieuws

Roland, fabrikant van professionele videoproducten zoals de V-02HD (zie hiervan de review elders in deze editie) heeft op de CES 2019 de VR-1HD aangekondigd: een ‘All-in-One’ AV Streaming Mixer voor diverse toepassingen waaronder camera-regie, audio-mixing, recording en livestreaming.
De VR-1HD is voorzien van drie HDMI-ingangen en accepteert zowel HD- als dataresoluties afkomstig van camera’s, smartphones, tablets en spelcomputers. De USB 3.0 aansluiting zorgt voor eenvoudige koppeling met een pc of Mac voor streaming of recording en bediening via de gratis remote software.

Verder zijn lijningangen en twee XLR-microfooningangen aanwezig waarvan de bovenaan gemonteerde microfooningang bedoeld is voor een zwanenhalsmicrofoon. De VR-1HD heeft een handige ‘Scene Switching’-functie, waarmee gebruikers direct kunnen schakelen tussen ‘scènes’, met vloeiende overgangen voor een professioneel eindresultaat. Verder voorziet de VR1-HD in drie ‘Auto Switching’ modi waaronder Video Follows Audio. Dit biedt de mogelijkheid om van camera te switchen op basis van wie er in de microfoon spreekt. Als er twee deelnemers spreken, of samen zwijgen, dan kan de VR-1HD overschakelen op een wide shot van beide performers. De audio-sectie biedt een breed arsenaal aan functies met EQ’s, gates, compressors en een automix-functie. De Audio Effects-functie maakt het mogelijk om vooraf jingles en themasongs in te laden. De VR-1HD is leverbaar vanaf het tweede kwartaal en heeft een adviesprijs van € 1.595.
Roland, proav.roland.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Nieuwe editie Digital Movie 125-2019
Hij ligt een deze dagen bij onze abonnees op de deurmat en is te vinden in de kiosk ...