Samyang AF 85mm F1.4 F en MF 14mm F2.8 Z, MF 85mm F1.4 Z objectief

Redactie Nieuws

Transcontinenta heeft drie nieuwe objectieven aangekondigd voor Nikon camera’s. Het eerste is het Samyang AF 85mm F1.4 F autofocus objectief ontworpen voor de Full-Frame Nikon DSLR camera’s met Nikon F vatting. De andere twee zijn geheel nieuw ontworpen objectieven met handmatige scherpstelling voor de recent geïntroduceerde Nikon Z6 & Z7 camera’s, de Samyang MF 14mm F2.8 Z en een Samyang MF 85mm F1.4 Z.
Sinds de eerste introductie van de Samyang AF 14mm F2.8 F in 2018 is de nieuwe Samyang AF 85mm F1.4 F het tweede Samyang autofocus objectief voor de Nikon DSLR camera’s met Nikon F-vatting. Het Samyang AF 85mm F1.4 objectief is al lange tijd zeer geliefd bij fotografen vanwege de prachtig bokeh en kleine scherptediepte. De Samyang AF 85mm F1.4 F heeft een diafragma met 9 bladen en geeft hierdoor een zeer fraaie bokeh, voor de meest fraaie portretten en natuuropnames. Het objectief zorgt al vanaf F/1.4 voor een zeer hoge beeldscherpte van het centrum tot in de hoeken van het beeld en ook de kleurweergave is mooi en zeer natuurlijk.
De Samyang MF 14mm F2.8 Z is een ultra-groothoekobjectief met handmatige scherpstelling en een uitstekende scherpte over het gehele beeldvlak. Deze hoge scherpte is zelfs al aanwezig vanaf diafragma F/2.8. De 115,7 ̊ grote beeldhoek is zeer geschikt voor onder andere landschap-, interieur- en astrofotografie. De speciale bloemvormige zonnekap blokkeert hierbij effectief al het ongewenste licht voor een optimaal resultaat.
De Samyang MF 85mm F1.4 Z heeft een geliefd lenzenontwerp, dat door fotografen gewaardeerd wordt om zijn prachtige bokeh en het beste perspectief voor de meest natuurlijke weergave van een gezicht. Dit nieuwe objectief heeft een cirkelvormig diafragma met 8 bladen voor de meest fraaie portretten en natuuropnames. De Samyang MF 85mm F1.4 Z heeft daarnaast ook een hoge beeldscherpte van het midden van het opnamebeeld tot aan de randen.
Samyang, www.samyangbenelux.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Nikon COOLPIX W150: waterdicht en klaar voor actie
Nikon introduceert het nieuwste lid van de COOLPIX-familie: de COOLPIX W150. Deze avontuurlijke compact camera ...