Samyang XP 10mm F3.5: ‘s Werelds breedste en vertekeningsvrij ultragroothoekobjectief

Redactie Nieuws

Archief Digitial Movie 126-2019
Transcontinenta, de distributeur voor Samyang in de Benelux, heeftvoor de komende maanden in totaal acht nieuwe Samyang objectieven aangekondigd voor DSLR en mirrorless camera’s. Met trots introduceren ze de eerste professionele Samyang XP 10mm F3.5 voor Canon Full-Frame DSLR camera’s. De versie met Nikon F vatting zal over een paar maanden leverbaar worden.

De Samyang XP 10mm F3.5 biedt een ongelofelijk groot beeldveld van maar liefst 130° met een zeer hoge beeldkwaliteit. Het geeft de fotograaf nieuwe en ongekende creatieve mogelijkheden. Met meer dan 40 jaar onderzoek en ontwikkeling in de optische industrie plaatst Samyang nu een nog breder ultragroothoekobjectief naast de reeds bestaande Samyang XP 14mm F/2.4.

50 MegaPixel camera’s en 8K video
De Samyang XP 10mm F3.5 en de reeds bestaande Samyang XP 14mm F/2.4 handmatig scherp te stellen objectieven brengen de Samyang beeldkwaliteit naar een nog hoger niveau. Deze professionele Samyang objectieven hebben een ongekend hoog oplossend vermogen, ontworpen voor professionele digitale camera’s met 50 MegaPixel en voor 8K videoproducties. De twee objectieven leggen de wereld vast op een unieke manier met een bijzonder brede beeldhoek en een zeer fraaie ‘starburst’ en creëren zo onvergetelijke beelden. Fotografen kunnen onder alle omstandigheden op deze objectieven vertrouwen. Het oplossend vermogen geeft een overvloed aan pixel informatie, zodat fotografen in post-productie de vrijheid hebben om het uiteindelijke beeld te maken in hun geheel eigen stijl. De verbeterde aberratiecorrectie voor de algehele helderheid en detaillering van het beeld creëren opnamen die zeer levensecht aanvoelen.

Beeldhoek van 130°
De Samyang XP 10mm F3.5 heeft in totaal 18 lensdelen in 11 groepen. 7 speciale optische lensdelen voor het maximaliseren van de beeldkwaliteit van het centrum tot in de hoeken van het beeld en in krachtige kleuren. Het gebruik van 3 asferische lensdelen, 1 hoogbrekend lenselement en 3 extra lage dispersie lensdelen zorgen voor het minimaliseren van extreme vervorming en hinderlijke aberraties. De flare en ghosting effecten worden ook goed onder controle gehouden door de Samyang ultra-multi-coating technologie. Nu is het eindelijk mogelijk om een weids landschap of interieur vast te leggen met een beeldhoek van 130°. En dit in de hoogste resolutie die nu mogelijk is, zonder vertekening!
De Samyang XP 10mm F3.5 is het perfecte objectief voor een breed scala aan fotografen en cinematografen die professionele foto’s en video’s willen maken in een uitzonderlijke hoge resolutie. De nieuwe hoge resolutie Samyang XP 10mm F3.5 met Canon EF vatting zal medio maart 2019 beschikbaar zijn met een adviesverkoopprijs van 1149.

Samyang, www.samyangbenelux.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Videofilmen in de kou
Archief Digital Movie 125-2019 Koude en de daaraan verbonden weersomstandigheden bieden zowel videopret als videolast. ...