Sharp UD20

Sharp lanceert zijn eerste UHD-tv’s: UD20

Redactie Nieuws

Het mag gerust opvallend genoemd worden: Sharp lanceert zijn eerste UHD-tv’s: de UD20-lijn. Ruim een jaar later dan de rest van de markt zet het Japanse merk de eerste tv’s in de markt. En dat terwijl het allang panelen fabriceert met 8 miljoen pixels.

Sharp lanceert vandaag haar UD20-serie Ultra HD-TV’s. Er is zowel een model met een diagonaal van 60-inch als 70-inch. De UD20-serie beschikt over een 4K-resolutie: vier maal hoger dan die van zijn Full HD-collega’s.

UHD Rich Colour Display

De Ultra HD UD20-serie biedt een zeer gedetailleerde beeldkwaliteit dankzij de 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels) en de Sharp LCD UHD Rich Colour Display-beeldtechnologie. THX heeft de UD20 op meer dan 1000 punten getest in 400 onafhankelijke laboratoriumtesten om zich er van te verzekeren dat de UD20-serie voldoet aan de meest strenge eisen van de TV-industrie op het gebied van beeldkwaliteit en resolutie.

De nieuwe Rich Colour Display-beeldtechnologie beschikt over een nieuw en verbeterd backlight-systeem, dat meer kleurencombinaties en een breder kleurenspectrum mogelijk maakt (een 23% breder spectrum dan conventionele TV’s).

Natuurlijk kan de nieuwe UD20-serie ook SD en HD-materiaal schalen naar UHD. De Super High Resolution Image Engine van Sharp schaalt de signalen die niet in UHD zijn opgenomen op zodat deze – volgens Sharp – bijna overeenkomen met 4K.

Daarnaast zorgt het Local Contrast Control-systeem ervoor dat het contrast automatisch op pixelniveau wordt aangepast. Hierdoor gaat nooit een detail verloren, zelfs niet in donkere scènes. De ingebouwde Yamaha AudioEngine™ levert een krachtig geluid, terwijl de dunne TV-bezel behouden blijft.

Smart

Via Aquos Net+, de Smart TV-portal van Sharp, biedt de UD20-serie direct toegang tot een groeiend aantal video on demand-diensten, waaronder Uitzending Gemist, Netflix en online video- en muziekdiensten zoals YouTube.

Met behulp van de Sharp Aquos Remote Lite-app op smartphone of tablet kan de UD20 bediend worden met voice-control (alleen Android) of met draai- of schudbewegingen van het mobiele apparaat.

De UD20-TV heeft een ingebouwde Wi-Fi adapter waardoor deze eenvoudig aangesloten kan worden op het internet. Tevens kan de TV geïntegreerd worden met mobiele apparaten dankzij Miracast en DNLA Wireless Streaming-technologie. Hierdoor is de inhoud van een smartphone of tablet weer te geven op de TV.

 Prijzen en beschikbaarheid

De UD20-serie is volledig op de toekomst voorbereid. De TV’s beschikken over vier HDMI-ingangen die 4K-signalen aankunnen en over HDMI 2.0, geschikt voor een 60 FPS-transmissie. De Sharp LC-60UQ10EN en LC-70UQ10EN zijn later deze maand in de winkel verkrijgbaar voor een aanbevolen verkoopprijs van respectievelijk € 3.299,00 en € 4.999,00.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
IFA-2014 Panasonic HC-X1000
Panasonic introduceert HC-X1000 camcorder
Tijdens de persconferentie heeft Panasonic de nieuwe HC-X1000 camcorder getoond. Een semi-professionele camcorder die met ...