Sony 2021 oled tv en lcd led tv line-up met Z9J- en A90J-topmodellen

Redactie Nieuws

Sony heeft zijn tv line-up voor 2021 aangekondigd. De Japanse fabrikant komt met een groot aantal nieuwe tv-series, waaronder de topmodellen in  de Z9J-serie en de A90J-serie. Eén van de belangrijkste vernieuwingen in de nieuwe tv line-up van Sony is de Cognitive Processor XR. Deze processor maakt gebruik van cognitieve intelligentie, wat volgens Sony betekent dat er naar het focuspunt op het beeld gekeken wordt en alle elementen in het beeld op elkaar afgestemd worden voor een zo natuurlijk en optimaal mogelijke weergave. Dit moet volgens Sony een betere beeldkwaliteit mogelijk maken dan met artificial intelligence, waarbij er alleen naar individuele elementen op het scherm gekeken worden, zoals kleur, contrast en detail. Met de Cognitive Processor XR wordt alles in een scene gesynchroniseerd. Dit geldt overigens niet alleen voor het beeld. Ook de positie van de audio wordt afgestemd op datgene er in beeld gebeurt. Daarbij wordt alle audio omgezet naar ‘3D surround sound’ voor een indrukwekkendere weergave.
De Sony televisies voor 2021 draaien net als voorgaande jaren op Android TV maar dit jaar is de Google TV interface gebruikt. Deze interface, die we al terugzagen bij de Chromecast 2020, moet het vinden en bekijken van interessante content eenvoudiger maken. Sony introduceert daarnaast Bravia Core, een platform waarmee gebruikers toegang krijgen tot premium content van de filmstudio Sony Pictures Entertainment. Hier valt onder meer IMAX-content onder. De televisies zijn dan ook voorzien van een IMAX Enhanced modus, plus de Netflix Calibrated Mode.
HDMI 2.1 is dit jaar aan boord van alle Bravia XR-televisies. Dit betekent dat er ondersteuning is voor 4K120, VRR (variable refresh rate), ALLM (auto low latency mode) en eARC. De bediening van de televisies vindt plaats middels de meegeleverde remote of middels spraak. Je kunt dit jaar je televisie direct aanspreken, zonder de afstandsbediening erbij te pakken. Ook zijn de modellen compatibel met slimme speakers die voorzien zijn van Amazon Alexa of de Google Assistant.
Sony, www.sony.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Marijke Schonewille schoot een documentaire met haar mobiele telefoon: ‘Een geweldige manier van werken’
Archief Digital Movie 136-2020 Regisseur Marijke Schonewille volgde met haar mobiele telefoon, een iPhone 11, ...