sony cyber-shot

Sony Cyber-shot RX100 III: fotografiekwaliteit op zakformaat

Redactie Nieuws

De Sony Cyber-shot RX100 III heeft ten opzichte van zijn voorganger een helderdere lens met een grotere hoek en ingebouwde zoeker in een compacte behuizing. De Cyber-shot RX100-serie is geliefd bij fotografen die hoogwaardige beeldfuncties en draagbaarheid waarderen. De RX100 III-camera bouwt voort op de reputatie van zijn voorgangers.

De Cyber-shot RX100 III heeft een stevige, lichte, aluminium behuizing. Een verbeterde lens en een snelle beeldverwerkingsprocessor worden aangevuld met een inklapbare OLED Tru-Finder met ZEISS T*-coating, verbeterde filmfuncties en een 180 graden kantelbaar lcd-scherm.

Indrukwekkende lichtsterkte

De ZEISS Vario-Sonnar T* 24-70 mm F1.8-2.8-lens is helderder en heeft een grotere hoek dan voorheen. Dankzij het maximale diafragma van F2.8 bij telefoto zijn onderwerpen helder zichtbaar tegen de achtergrond-bokeh. Dankzij de indrukwekkende lichtsterkte van de lens zijn de sluitertijden korter zodat u snel bewegende objecten kunt vastleggen. Met een ingebouwd 3-stops (1/8) filter met neutrale dichtheid beschikt u over nog meer creatieve flexibiliteit bij opnamen in zonovergoten buitensc├Ęnes of van stromend water die met opzet vaag zijn.

Oled Tru-Finder met hoog contrast

sony cyber-shotEen andere lang verwachte toevoeging aan de Cyber-shot RX100 III is de inklapbare OLED Tru-Finder met hoog contrast die een heldere, gedetailleerde weergave biedt wanneer u met uw oog door de camera kijkt. De optische vlakken van de zoeker hebben een ZEISS T*-coating waarmee schittering aanzienlijk wordt verminderd en het beeld van rand tot rand helder is. Er is ook een handige oogsensor die automatisch schakelt tussen zoeker- en schermweergave.

Exmor R-CMOS-beeldsensor

Van zeer gedetailleerde foto’s tot levendige Full HD-films, alles is helder dankzij de nieuwe Exmor R-CMOS-beeldsensor van type 1.0 met 20,1 megapixels en achtergrondverlichting. Deze is veel groter dan de sensor in normale compactcamera’s en is essentieel voor mooie foto’s en video met achtergrondvervaging.

Nieuwe videofuncties

De snelle BIONZ X-processor biedt ook nieuwe videofuncties. De Cyber-shot RX100 III ondersteunt nu ook de effici├źnte XAVC S-indeling. Deze is gebaseerd op de professionele XAVC-standaard en maakt indrukwekkende Full HD-videobeelden met een snelheid tot 50 Mbps met minimale afwijkingen en ruis, zelfs in drukke sc├Ęnes met veel beweging. Wilt u elk detail vastleggen van die golfswing, tennisservice of balletsprong? U kunt HD-beeldmateriaal maken met 100 fps[i] in de XAVC S-modus voor vloeiende slowmotion-beelden met een toepassing zoals PlayMemories Home van Sony.

Intelligent Active Mode

Het bekijken van handheld-videobeelden is nog leuker met Intelligent Active Mode, waarmee de effecten van camerabewegingen worden geminimaliseerd. Frameanalysetechnologie en stabilisatie met 5 assen zijn voor het eerst gecombineerd in de RX100-serie, waardoor films stabieler zijn, ook als u loopt tijdens het filmen.

Foto’s bekijken op 4K-tv’s

Via de nieuw toegevoegde 4K-foto-uitgang kunt u foto’s bekijken op 4K-tv’s. U kunt afbeeldingen met hoge resolutie overdragen via HDMI of Wi-Fi, met ondersteuning voor Triluminos Colour. Hierdoor ziet u weelderige tonen en structuren op compatibele BRAVIA-TV-modellen.

Ondanks het kleine formaat heeft de camera diverse functies die ook beschikbaar zijn op professionele camcorders van Sony. Er is een nieuwe HDMI-uitgang waarmee u Full HD-beeldmateriaal kunt opslaan op een externe recorder. Met het ‘zebra’-patroon op het lcd-scherm en in de zoeker kunt u de helderste delen van een sc├Ęne zoeken en met Dual Video Recording[ii] kunt u gelijktijdig mp4-bestanden en hoogwaardige AVCHD/XAVC S-bestanden opslaan.

180 graden kantelbaar lcd-scherm

sony cyber-shotMakers van selfies zullen enthousiast zijn over het scherpe Xtra Fine lcd-scherm van type 3.0 dat nu 180 graden kantelbaar is zodat u moeiteloos portretten kunt maken vanaf armlengte. Dit is ook handig voor het opnemen vanaf hoge of lage posities.

Camera-apps van PlayMemories

Camera-apps van PlayMemories zijn voor het eerst beschikbaar op de RX100-serie en hiermee verrijkt u uw foto-ervaring met een groeiend aantal gratis en betaalde apps. U kunt eenvoudig betere foto’s maken met een aantal creatieve effecten, filters, hulpprogramma’s en meer. De ge├»ntegreerde NFC-/Wi-Fi-connectiviteit biedt de gebruiker meer gemak.

Toewijzen van functies

Aan de nieuwe aanpasbare knop of het bedieningswiel kunt u functies toewijzen die passen bij uw persoonlijke opnamestijlen. De bedieningsring en functieknop zijn ook aanpasbaar zodat u veelgebruikte instellingen kunt kiezen, zonder dat u hoeft te zoeken.

Enthousiast over dit product? Koop het nu!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Het Bayer Filter
Hoewel een oplossing met drie beeldsensoren, zeker waar het de gevoeligheid betreft, nog altijd de ...