Streaming met Datavideo: Streaming media is overal…

Redactie How to Video opnames

Archief Digital Movie 118-2017
Volgens Datavideo is streaming media overal. Op Facebook, YouTube en andere sociale netwerken is het niet meer weg te denken. Consumenten vinden het vanzelfsprekend om met twee klikken op hun telefoon live video uit te zenden. Hierdoor ligt er een grote verwachting van het publiek bij evenementen en happenings.

Om te voldoen aan deze verwachting is er grote vraag naar geavanceerde soft- en hardware welke eenvoudig is te bedienen en zichzelf aanpast aan elke situatie. Te denken valt aan het automatisch opschalen van bandbreedte bij meer vraag, en het aanbieden van meerdere bitrates voor snellere verbindingen en hogere kwaliteit.
Datavideo voorziet in die behoefte met verschillende streaming encoders en het DVS-200 streaming platform. Je hoeft het apparaat in principe maar aan te zetten en het doet het. Een aantal voorbeelden…

NVS 25 & NVS 40
De NVS 25 (€ 912,-) streaming server/recorder zet snel een comfortabel de AV-input van HDMI/SDI/CVBS uit bronnen zoals camera’s en mixers om in een H.264-encoded stream geschikt voor de RTSP/RTMP/HLS protocollen. Daarnaast ook opslaan (recording) in MP4- of .TS-bestanden naar een USB-apparaat. De bediening en instelling is heel eenvoudig. Je zit zo streaming live online. Op YouTube staat een duidelijke instructiefilm.
Gloednieuw is de vierkanaals streaming encoder (NVS 40 -€ 1615,-) ontwikkeld, welke in staat is vier inkomende signalen tegelijk uit te sturen als verschillende streams in twee bitrates, effectief acht streams dus. Deze vierkanaals encoder biedt de mogelijkheid om streams in meerdere bandbreedtes aan te bieden en deze naar meerdere verschillende locaties te sturen.

Zeer gemakkelijk
Gecombineerd met DVS-200 software (€ 725,-) kun je alle streams tegelijkertijd opnemen en later distribueren via het internet voor gebruikers thuis, maar ook via de NVD serie decoders binnen een IPTV netwerk als VOD content Het DVS-200 platform kan hierbij dienen als opname-eenheid, welke het achteraf terugkijken vereenvoudigt. DVS-200 maakt heel handig automatisch een kanalenlijst aan met alle beschikbare videofilmpjes. Zo kun je op een eenvoudige manier effectief gebruikmaken van de voordelen van streaming, en de voordelen van een deels geautomatiseerd platform. Snel een stream aanbieden aan een groot publiek is hierdoor zeer gemakkelijk.

Datavideo, www.datavideo.com

Ulco Schuurmans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Philips monitors: De kracht van USB-C-technologie
In de hedendaagse dynamische wereld, staat mobiliteit centraal. Of het nu thuis, op het werk ...