Think Tank Video Workhorse 19: een waar werkpaard!

Redactie Accessoires Reviews

Archief Digital Movie 134-2020
Bij het uitpakken van de Think Tank Videohorse 19 draagtas kwam de prikkelende sensatie van weleer naar boven. Dit is nog eens een echte videotas waarmee je met al jouw videospulletjes gerust de opnameboer op kan. De uitstraling is praktisch en heel functioneel, degelijk plus veilig en er gaat echt veel flexibel in! Kortom een waar werkpaard voor de serieuze video/fotograaf die met een grote uitrusting safe op pad wil.

Zijn grote video/fototassen nog wel van deze tijd? De meeste camera’s en objectieven plus accessoires zijn toch gewoon lekker compact? En niemand gaat toch met een omvangrijke uitrustingstas rondslepen? Inderdaad, deze Think Tank Video Workhorse 19 richt zich op een gehele andere doelgroep dan de ‘compacte snapshooters.’ Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de nieuwe trend van de Fullframe videofilmende systeemcamera’s zoals bijvoorbeeld de Panasonic S-lijn of de Canon C-familie. Die vallen allerminst compact te noemen. En wie een grotere camcorder van Panasonic, Sony, Blackmagic, Canon of RED en geluidsapparatuur, een gimbal en aanvullende accessoires wil vervoeren heeft gewoon een grote robuuste en flexibel in te delen tas nodig.

Schoudertas of koffer?
Een dispuut voor het zware transportwerk vormt vaak: “Nemen we nu een tas of een koffer?” De tas heeft het voordeel dat deze flexibeler en lichter is. Draagt ook een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn de moderne generaties video/fototassen zoals die van Think Tank voor geen kleintje vervaard. Stevig materiaal, bestand tegen stoten en vallen, plus stof-, spatwater- en zanddicht.
Koffers of kisten van kunststof of metaal zijn meer bedoeld om te stapelen in opnamevoertuigen of reportagewagens. Ze zijn net wat degelijker (gooi & smijtwerk), beter op elkaar te zetten en vaak nog beter bestand tegen de elementen. Koffers dragen echter niet zo makkelijk, je zet ze neer en pakt uit, plus dat ook het indelen wat minder flexibel kan zijn.

Het Think Thank werkpaard
Think Tank zelf spreekt van een ‘on-the-go toolbox for professional video’. Dat dekt de lading precies maar er kan natuurlijk ook best een grote foto-uitrusting in. Opvallend is de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen voor deze schoudertas. Het bekledende nonwoven 1680D ballistische nylonmateriaal aan de buitenkant is heel bestendig tegen vuil, vocht en beschadigingen. Ter versteviging is het zogenaamde striated aluminium ingezet. Ook de deksel werd verstevigd zodat er best eens iets op kan liggen of vallen. De polsteringen (hoge dichtheid gesloten-cel PU-schuim) van de wanden en schokabsorbtie van de bodem(plaat) laat weinig te wensen over. Wie nog meer wil kiest maar een kist of kogelbestendige schalenkoffer. Uiteraard afsluiten met kwalitatief zeer goede YKK RC Fuse ritssluitingen.
De uitvoering van de draagriem en het handvat staan op industrieelniveau. Het drielaagse interieur valt gemakkelijk flexibel in te delen met behulp van de tussenschotjes (dividers) met klittenband. Enkele dividers zijn nog voorzien van een extra polstering. Een regenhoes wordt meegeleverd.

Wat gaat erin en praktijk?
Zoals gezegd gaan de grote camcorders, zowel draagbeugel als schoudermodel, met gemak in deze Think Tank Workhorse. Dan blijft er nog meer dan voldoende ruimte over voor wisselobjectieven, fieldrecorders, viewerschermpjes, microfoons, een notebook, mattebox en extra accu’s. Hetzelfde geldt voor een zwaarder foto-uitrusting met meerdere body’s en objectieven. Een met foto’s geïllustreerd infoblad laat zien hoe je de tas inricht en draagt. Handig en comfortabel zijn de twee extra vakken (een bovenop en een voorzijde) voor de overige (losse) spulletjes.

Conclusie
Al met al de ideale videodraagtas voor de grote uitrusting en ons inziens ook geschikt voor de grotere toepassingen bij fotografie. Het draaggemak valt ondanks de grootte best mee. En de uitvoering geeft alle vertrouwen dat het wel goed komt met het transport en snel voor het grijpen zijn van jouw video/foto-uitrusting.

Info & prijzen
Think Tank Workhorse 19 (L58 x H29.5 x D26 cm) € 259,-
Er zijn eveneens andere formaten te verkrijgen
Transcontinenta, www.transcontinenta.nl/think-tank

Ulco Schuurmans

One Comment

  1. Ik hou van de manier waarop je schrijft. Goed werk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Panasonic AK-UC3300: 4K studiocamerasysteem
Panasonic heeft de AK-UC3300 aangekondigd, een 4K studiocamerasysteem uitgerust met een grote S35 mm MOS ...