Tips & Trucs van Video College: simpel leuke titels maken

Redactie Tips & Trucs van Video College

Archief Digital Movie 133-2020
Met Doodly kun je gemakkelijk een leuke titel of andere teksten maken. Het concept is gebaseerd op het schoolbord dat wordt beschreven.

Foto en tekst is te combineren, ook zonder arm

Wil je bewegende tekst, eventueel in combinatie met een foto of een tekening? Dat kan allemaal met Doodly. Deze software maakt het schrijven van creatieve teksten mogelijk. Die kun je gebruiken als titel, bijvoorbeeld. Maar je kunt ook een eigen foto toevoegen of gebruik maken van een aantal illustraties die worden meegeleverd. Ingevoerde foto’s worden deel voor deel door de arm ‘onthuld’, de tekeningen die zijn meegeleverd worden in stapjes getekend.

Concept
De basis van het beeld is een schoolbord dat wordt beschreven met een krijtje. Je ziet de hand en arm ook daadwerkelijk (geanimeerd) over het scherm gaan.
Maar je kunt deze arm ook weghalen. Dan zie je alleen de letters op het scherm ontstaan, alsof zij door een onzichtbare arm worden opgeschreven.

Scènes
Is de eerste scène klaar, dan kun je een volgende scène toevoegen. Je kunt teksten laten schrijven in onderdelen van de tekening, zodat je stap voor stap iets kunt uitleggen.

Doodly.com

Doodly is daarom een geschikte tool voor het maken van infographics, een animatie die informatief is.

Technisch
Het programma werkt op je computer, dus offline. Je kunt alles in de preview bekijken, er is muziek te kiezen, lettertypes enz.
Je kunt heel gemakkelijk voor standaard HD of voor een ‘sociale media’-formaat kiezen.
Het laatste betekent een uitvoer van een scherm van 1000×1000 pixels. Vierkant dus, zodat het niet uitmaakt of de telefoon/tablet bij het bekijken verticaal of horizontaal wordt gehouden.
De uitvoer van de software is een standaard .mp4 en dus gemakkelijk in je film te monteren.

Met een overzichtelijk dashboard kun je eenvoudig de scènes bouwen

Tip
Houd de aanbiedingen in de gaten.
Via de link: https://www.doodly.com/onetime/offer-fb-voomly.php
Kun je de software voor slechts 60 euro – eenmalig – aanschaffen, in plaats van 29 dollar per maand. Veel plezier met Doodly!

TIPS & TRUCS VIDEO COLLEGE
In deze vaste rubriek geven we tips, trucs en bijzondere weetjes op het gebied van filminhoud en techniek in samenwerking met Video College. Met deze praktijkgerichte adviezen leer je nog beter filmen. Zie www.video-college.nl en [email protected]

Pieter Reintjes (Video College)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Hegel distributie
Met trots bericht GP Acoustics dat zij per 1 augustus van dit jaar de nieuwe ...