Toshiba Chromebook

Toshiba Chromebook: stijl, snelheid en eenvoud

Redactie Nieuws

Toshiba Information Systems Benelux kondigde 6 januari 2014 de nieuwe Toshiba Chromebook aan, de eerste Chromebook4 van 33,8 cm (13,3 inch), voor gebruikers die het gemak willen van gegevensopslag in de cloud, waarbij deze gegevens vanaf elke locatie toegankelijk zijn3. Dit slimme apparaat is geschikt voor werk én ontspanning en combineert snelheid, prestaties en stijl in een zeer draagbaar formaat.

“Het ontwerp van de Toshiba Chromebook is toegesneden op ontspanning, productiviteit en draagbaarheid,” zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. “Het is een snel en gebruiksvriendelijk alles-in-één apparaat met Chrome OS, waardoor het ideaal is voor allerlei soorten gebruikers, van professionele zakelijke gebruikers die nieuwe manieren van werken zoeken tot consumenten die al gebruikmaken van de cloud tot studenten die een lichte, modieuze en betaalbare laptop zoeken. Welk type gebruiker u ook bent, u hebt de flexibiliteit om naadloos te schakelen van het bewerken van documenten naar surfen of apps spelen, zowel online als offline. Dit is extra gemakkelijk doordat de gegevens altijd toegankelijk zijn, upgrades automatisch worden toegepast en u alle belangrijke webfuncties binnen handbereik hebt.”

Ontspanning en productiviteit in één apparaat
De Toshiba Chromebook is voorzien van onmisbare web- en verbindingsopties en is daarmee geschikt voor werk én ontspanning. Het veelzijdige HD-scherm van 33,8 cm (13,3 inch) biedt voldoende schermruimte om te surfen op internet en voor apps en werkdocumenten en is bovendien compatibel met vertrouwde indelingen. De accu van de Chromebook gaat tot 91 uur mee en levert hoge prestaties, te beginnen met een korte opstarttijd. Tel hierbij de kracht van de Intel® Celeron-processor op en gebruikers kunnen altijd direct aan het werk gaan of een game spelen, de hele dag door.

Overal informatie
Met de Toshiba Chromebook kunnen gebruikers gegevens opslaan in de cloud, die wordt geopend waar en wanneer inhoud kan worden gebruikt. Met een Wi-Fi®-verbinding en 100 GB gratis opslagruimte in de cloud2 via de ingebouwde Google Drive beschikt u altijd over een back-up van uw gegevens en kunt u uw gegevens snel online opslaan, zodat ze gemakkelijker overal en altijd toegankelijk zijn.

Gegevens kunnen ook worden gesynchroniseerd in de cloud zodat ze kunnen worden gedeeld op andere apparaten.Op deze manier kan inhoud gemakkelijker worden verplaatst en beheerd. Als een Google-document bijvoorbeeld wordt bewerkt op de Toshiba Chromebook, kan dit ook worden bekeken op een pc, tablet of smartphone, ongeacht of de gebruiker thuis is of onderweg3.

Slank en draagbaar ontwerp
De eerste Toshiba Chromebook is perfect afgestemd op draagbaarheid en gebruiksgemak gedurende langere perioden. Daarbij is het ook een zeer stijlvol apparaat, met een slanke, gestroomlijnde en moderne vormgeving. Met een gewicht van slechts 1,5 kg is deze duurzame, vriendelijk geprijsde laptop ook zeer licht, zodat u deze werkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Snel toegang tot uw favoriete inhoud
Het apparaat start op in slechts enkele seconden, zodat gebruikers snel toegang hebben tot de vertrouwde Chrome-browser. Pagina’s die snel worden geladen, een snelle synchronisatie en honderdduizenden Google-apps die beschikbaar zijn in de Chrome Web Store: er is nog zoveel te ontdekken!

Enkele van de populairste Google-apps zijn ingebouwd in de Toshiba Chromebook, zodat ze altijd met één klik toegankelijk zijn. Zo kunnen gebruikers met één klik naar YouTube of Google+ Hangouts gaan2. U kunt ook heel gemakkelijk een Gmail-bericht of Google-document bewerken, zelfs als er geen internetverbinding is. Documenten kunnen moeiteloos eenvoudig worden gemaakt met het grote toetsenbord en ruime beeldscherm, terwijl het dankzij het uitstekende geluid en de HD-webcam nog leuker is om met vrienden te kletsen nadat het werk is gedaan.

Updates en onderhoud, alles gaat vanzelf
Op dit apparaat hoeft u zich geen zorgen te maken over updates van Chrome OS of beveiligingssoftware. Als de Toshiba Chromebook verbinding heeft, zorgt deze er zelf voor dankzij automatische upgrades. Zo beschikt u niet alleen over de nieuwste informatie en beveiliging, maar dit betekent ook dat u altijd verzekerd bent van uw gemoedsrust en dat de Chromebook altijd optimaal werkt.

Facts & Figures
•          HD-scherm van 33,8 cm (13,3 inch), 1366 x 768
•          Chrome OS
•          Processor: Intel® Celeron® ULT
•          Grafische processor: ingebouwde Intel®
•          Opslagruimte: 16 GB iSSD plus 100 GB gratis opslag in de cloud via Google Drive2
•          Geheugen: maximaal 2 GB DDR3L (1600 MHz)
•          Online toepassingen3: inclusief Drive, Maps, Google+ Hangouts, YouTube en toegang tot de Chrome Web Store
•          Offline toepassingen: inclusief Gmail en Google Documenten
•          Geluid: stereoluidsprekers van hoge kwaliteit met audioverbeteringen
•          Gratis automatische systeem- en beveiligingsupdates
•          HD-webcam
•          Gebruiksduur accu: tot 91 uur
•          Connectiviteit: 1 x HDMI®, 2 x USB 3.0, 1 x SD-kaartsleuf, audio-aansluiting, Wi-Fi® a/g/n, Bluetooth® 4.0
•          Poort voor vergrendelingsslot
•          Afmetingen: 328,6 x 227 x 13,75/20,2 mm
•          Kleur: lichtgoud
•          Gewicht: 1,5 kg

Beschikbaarheid en prijs
De Toshiba Chromebook is naar verwachting leverbaar vanaf eind februari tegen een adviesprijs van €299 inclusief BTW.

1 Gemeten met Google-testmethode voor het meten van de gebruiksduur van accu’s
2 100 GB gratis opslagruimte gedurende 2 jaar vanaf de ingangsdatum van de Google Drive-aanbieding.
3 Vereist een internetverbinding.
4 Op 6 januari 2014.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Samsung curved UHD tv
Samsung Curved UHD TV’s: als eerste onthuld op de CES
Samsung onthult op de elektronicabeurs CES in Las Vegas de eerste Curved Ultra High Definition ...