Upgrades voor Sony VPL-VW290ES en VPL-VW890ES 4K-projectors

Redactie Nieuws

Sony heeft twee nieuwe, native 4K-projectors aangekondigd. Het gaat om het instapmodel VPL-VW290ES en de high-end VPL-VW890ES. De X1 for Projectors-processor brengt frame by frame-analyses met zich mee. Dat betekent dat je toegang krijgt tot dynamische hdr-bediening, ook al is er geen interne ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10+. In plaats daarvan leunt het systeem op Sony’s eigen Dynamic HDR Enhancer.
Daarnaast is er een geüpdatet Super Resolution Reality Creation-proces, dat bedoeld is voor het opschalen van het beeld op pixelniveau. Daardoor moeten texturen en details beter tot hun recht komen.
De Sony VPL-VW290ES behoudt dezelfde specs op het gebied van helderheid en SXRD-projectorpaneeltechnologie als z’n voorganger. De projector biedt tot 1.500 lumens aan van z’n lichtbron en is net even wat duurder dan de projector die hiervoor uitgebracht werd. In mei verschijnt dit model in kleuren wit en zwart, voor een prijs van 5.499 euro.
Wil je het wat serieuzer aanpakken: Sony heeft ook zijn 40.000-euro kostende high-end 800-series SXRD-machine van een update voorzien. Heb je wat meer te besteden, dan kun je later op zoek gaan naar de VPL-VW890ES. Dit model heeft eveneens de X1-beeldprocessor en heeft daarnaast een laserlichtbron, evenals een ARC-F-lens van glas.
www.sony.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Sony ILME-FX6 Cinecamcorder, Canon EOS C70 & JVC GY-HC550E: twee keer cinema en een keer streaming…
Archief Digital Movie 139-2021 Cinemakwaliteit, -creativiteit en live streaming vormen de highlights van de professionele ...