Vernieuwde FUJIFILM roadmap

Redactie Nieuws

FUJIFILM heeft haar vernieuwde roadmap voor verwisselbare objectieven voor gebruik op de X-Serie camera’s gepresenteerd. Hierop is te zien dat FUJIFILM voornemens heeft om in 2021 twee nieuwe geavanceerde objectieven te introduceren voor X-Serie systeemcamera’s. Het aantal objectieven voor de X-Serie groeit daarmee tot een totaal van 37 stuks.
In de afgelopen jaren heeft FUJIFILM ijverig gewerkt aan het uitbouwen van haar portfolio van beschikbare objectieven. Zo is er voor iedere fotograaf of videomaker – en daarmee voor iedere denkbare fotografische situatie – wel een geschikt objectief te vinden, van ultra-groothoek tot aan teleobjectieven met een grote brandpuntsafstand.
Het eerste objectief dat aan de line-up wordt toegevoegd is de XF18mmF1.4. Dit is een objectief met een vaste brandpuntsafstand en een zeer veelzijdige beeldhoek. Een objectief dat geweldig past binnen het beschikbare arsenaal aan lichtsterke ‘prime’ objectieven met een zeer groot diafragma. Dit zijn objectieven die bekend staan om hun prachtige en romige ‘bokeh’, hun uitermate goede scherpte en groot oplossend beeldvermogen.
Het tweede objectief dat wordt toegevoegd is de XF70-300mmF4-5.6 OIS. Een klein lichtgewicht en daardoor compact tele-zoomobjectief dat is ontworpen voor de veeleisende fotografieliefhebber.
Daarnaast heeft FUJIFILM ook het vernieuwde FUJINON XF10-24mmF4 R OIS WR ultra-groothoek zoomobjectief aangekondigd. Dit ultragroothoek zoomobjectief is geschikt voor alle camera’s uit de X-Serie. Met deze aankondiging komt het totale aantal beschikbare objectieven voor de FUJIFILM X-Serie camera’s uit op in totaal 37 verschillende objectieven. Alle beschikbare FUJINON objectieven opgeteld, kunnen fotografen en videomakers nu kiezen uit in totaal maar liefst 49 verschillende objectieven.
FUJIFILM, www.fujifilm-x.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Veelgestelde vragen (deel 22)
Archief Digital Movie 135-2020