Windows 8 tablet

Wilt u gratis Windows?

Redactie Nieuws

De grote tech-website ZDNet heeft op basis van een aantal anonieme bronen weten te achterhalen dat Microsoft van plan is om een gratis versie van Windows te gaan distribueren? Wat zit er achter deze opmerkelijke strategie?

Het grote probleem van de huidige Windows-versie – 8.1 – is dat fabrikanten veel geld voor een licentie moeten betalen. Ongeveer 50 dollar. Dat maakt een Windows-product relatief duur ten opzichte van een product met Android, waarbij de licentie gratis is.

Ecosysteem

Microsoft wil natuurlijk niet achterblijven in de markt. Zeker niet nu het Windows 8.1 hard wil gaan pushen in de markt. Dit besturingssysteem is speciaal voor apparaten met aanraakschermen ontwikkeld. De strategie is natuurlijk dat consumenten gebruik gaan maken van het zogenaamde eco-systeem, waarbij een smartphone, tablet, notebook en desktop gaan samenwerken (via de account van de gebruiker).

Het probleem is dat Microsoft nog een te klein aandeel in de markt heeft. De twee giganten zijn Apple en Android. Apple heeft de ‘premium-naam’ en heeft de naam bijzonder gebruiksvriendelijk te zijn. Android is veelal goedkoper en biedt aanzienlijk meer productkeuze dan Apple en Microsoft. Kortom: elk hebben ze hun segment.

Prijzen omlaag

Microsoft ziet dit natuurlijk ook in. Ze hebben kortgeleden al aangekondigd de prijzen van de licenties omlaag te brengen naar 15 dollar. Dat scheelt al behoorlijk. Het gerucht is nu dat er dus ook een gratis versie aan gaat komen. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat de prijzen van tablets, telefoons en notebooks met Windows 8.1 naar een interessant punt zakken.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
cyberlink-powerdirector-12-multicam
Cyberlink versus Movavi
Er zijn op het internet meer videobewerkingspakketten verkrijgbaar dan in de Nederlandse winkels. Twee minder ...