Winnaars Nikon European Film Festival

Redactie Nieuws

205749-Elliot Grove 2015 Nikon European Film Festival Judge-d00d22-original-1461655877kopieNikon heeft de winnaars aangekondigd van het Nikon European Film Festival, in samenwerking met de onafhankelijke filmorganisatie Raindance en de Oscar-winnende regisseur Asif Kapadia.
‘Not A Pizza Order’ van Cécile Ragot uit Frankrijk wint de Grand Prix. De ‘People’s Choice’-prijs, gebaseerd op individuele likes en deelacties op www.nikonfilmfestival.com, werd gewonnen door ‘AtNight They Work’ van de Nederlander Ad van Brunschot.
Het Nikon European Film Festival, dat nu voor het tweede jaar gehouden wordt, heeft inzendingen ontvangen van meer dan 500 opkomende kortefilmmakers uit heel Europa. 205751-Dirk Jasper 2015 Nikon European Film Festival Judge-da4ac8-original-1461655877Met als thema ‘Everyday Moments’ werden zowel filmliefhebbers als professionals uitgedaagd om een korte film van maximaal 140 seconden te maken, waarbij een alledaags moment op een originele en boeiende manier in beeld wordt gebracht. De winnaars werden gekozen door de jury, voorgezeten door Asif Kapadia, regisseur van de Oscarwinnende documentaire ‘Amy’. Emmy-genomineerd fotograaf en filmmaker Pieter ten Hoopen, de oprichter van het onafhankelijke filmfestival Raindance, Elliot Grove, en Dirk Jasper van Nikon Europe, zaten eveneens in de jury.

Nikon, www.nikon.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Geluid opnemen bij video: het geluid achteraf bijwerken (Deel 3)
Archief Video Emotio 110-2014 In de praktijk blijkt het originele geluid na de opname vaak ...